*

ПО-СТРОГ РЕЖИМ СЛЕД БЯГСТВО ОТ ЗАТВОРА

|
ПО-СТРОГ РЕЖИМ СЛЕД БЯГСТВО ОТ ЗАТВОРА

Врачанският окръжен съд днес промени режима, при който ще изтърпява своята присъда М. Ц. М., избягал от затвора във Враца на 2 октомври 2019 г. Съдът замени първоначалния „общ“ режим на изтърпяване на наказанието „лишаване от свобода“ със „строг“. Присъдата на М. Ц. М. към момента е малко над 7 месеца. Съдебното производство срещу него бе образувано след предложение за замяна на режима на изтърпяване на наказанието, направено от началника на затвора във Враца. С бягството си осъденият грубо е нарушил установения затворнически ред, което е основание за промяна на режима в по-тежък, според Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража (чл. 67 ал. 1 т. 2).

Припомняме, че на 2 октомври около 14:05 ч. М. Ц. М. под предлог, че отива за вода, се отклонил от работния обект, който се намира пред затвора, в района на Поправителния дом за непълнолетни младежи и не се върнал. Избягалият бил заловен около 15:30 ч. на 4 км от мястото за лишаване от свобода, докато се движел по поречието на река в посока Монтана. Днес, в съдебната зала, осъденият заяви, че съжалява за постъпката си и е направил бягството по семейни причини.

Това определение на Врачанския окръжен съд не е окончателно и подлежи на обжалване в седемдневен срок пред Софийския апелативен съд.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez