*

ПЛУВНИ КУРСОВЕ ЗА УЧЕНИЦИ ЩЕ СЕ ПРОВЕДАТ ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА ПРЕЗ ЛЯТНАТА ВАКАНЦИЯ В МЕЗДРА

|

За 24-ата поредна година Община Мездра и Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) организират през лятната ваканция плувни курсове за ученици от I до VII клас. Обучението ще се проведе в периода 4 юли - 26 август 2022 г. на басейна в Хотелски комплекс „Долче Вита”. Спортните занимания ще бъдат водени от квалифицираните инструктори Христо Иванов и Дилян Маринов.

Плувните курсове ще протекат в четири смени, всяка с продължителност 10 дни. Записването и заплащането на таксата за първата смяна, която е от 4 до 15 юли, се извършва в ЦПЛР всеки работен ден от 8:00 до 12:00 часа, за втората смяна (18-29 юли) - в ОУ „Христо Ботев“, за третата смяна (1-12 август) - в СУ „Иван Вазов“, а за четвъртата смяна (15-26 август) - в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Обучението ще бъде всеки делничен ден от 10:00 до 12:00 ч., като извозването на учениците ще става организирано от автобусната спирка при НЧ „Просвета 1925”, с час на тръгване - 9:50 ч. Община Мездра осигурява транспорта и медицинско лице. Таксата за плувния курс е 50 лв. - по 3 лв. на ден за наем на басейна и по 2 лв. за възнаграждение на инструктора.

В края на всяка смяна участниците в курса ще получат сертификат за придобито от тях ниво на плувни умения - първо, второ или трето.

Инициативата „Плувно лято” се реализира от Община Мездра от 1999 г. насам. В досегашните 23 издания в плувните курсове са обхванати над 2 300 ученици от начален и прогимназиален етап на образование.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар