*

ПИАНИСТЪТ ТОДОР ПЕТРОВ ИЗНЕСЕ КОНЦЕРТ В ЮЗУ „НЕОФИТ РИЛСКИ“

|

Известният български пианист Тодор Петров гостува на Югозападния университет „Неофит Рилски“. Той изнесе концерт в новата концертна зала на университета, където зрителите се насладиха на изпълнения от висока класа.

Сред разнообразната публика имаше и гости от съседна Гърция, които бяха щастливи от възможността да се докоснат до истинското изкуство.

Концертът на пианиста Тодор Петров предизвика интереса на любителите на музикалното изкуство с амбициозната задача, която си е поставил – интегрално изпълнение на всички клавирни произведения от великия австрийски композитор Лудвиг ван Бетовен.

Тодор Петров е от българските пианисти, който впечатлява с неподправения професионализъм и музикален вкус, с искреността на емоционалните му превъплъщения. Реализирал е редица звукозаписи с произведения от италиански, германски, български автори, концертирал е в много европейски столици – Париж, Брюксел, Виена, Варшава, Букурещ и за първи път гостува в Благоевград.

         Концертът на Тодор Петров бе в рамките на Националния студентски фестивал на изкуствата, който се провежда в Югозападния университет „Неофит Рилски“.

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez