*

ПЕТЯ АВРАМОВА НАГРАДИ НАЙ - АКТИВНИТЕ ЧИТАТЕЛИ В КАМПАНИЯТА „КНИГАТА – МОЙ ПРИЯТЕЛ“

|

За трета поредна година, обявената от областния координатор на ПП ГЕРБ – Враца инж. Петя Аврамова Кампания „Книгата - мой приятел“ печели привърженици в училищна възраст. Днес най-активните читатели получиха своите заслужени награди.

„Радвам се, че инициативата, която започнахме заедно с Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца преди три години стана традиция. Учениците, които участват в нея, имат допълнителен стимул да четат книги. Благодаря на целия екип на библиотеката за тяхната всеотдайност и ентусиазъм, с които привличат все повече читатели. На всички деца желая да бъдат любознателни, четящи, трудолюбиви, упорити и да следват мечтите си“, каза при откриването на събитието инж. Петя Аврамова.

Тя връчи наградите на отличените в трите възрастови групи. Учениците получиха грамоти и ваучери за закупуване на книги и учебни помагала на обща стойност 660 лв.

Най-активните читатели за лято 2018, класирани на първо място във всяка една от възрастовите групи са Валерия Петрова на 7 години с 29 прочетени книги, Изабела Бойчева, 12 г. с 31 прочетени книги и Ивет Ненкова, ученичка в СУ „Козма Тричков” на 18 г. с 31 прочетени книги. Тримата получиха ваучери за закупуване на книги и учебни помагала, всеки на стойност по 100 лева. За второ място бяха връчени три награди по 70 лева, а ваучерите за трето място са на стойност по 50 лева.

Директорът на РБ „Христо Ботев” – Враца Силвия Врачовска благодари на учениците и на Петя Аврамова за полезната и интересна инициатива, чрез която са отличени четящите деца.

„Щастливи сме, че всяка година, благодарение на инициативата „Книгата – мой приятел“ имаме възможност да поощрим най-активните ученици, читатели на библиотеката. Благодаря на инж. Аврамова и наистина съм радостна, че тази кампания стана традиционна“, заяви Силвия Врачовска.

Награждаването завърши с изненада за децата, техните родители и екипа на библиотеката– торта с формата на книга.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

ВМРО това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez