*

ПЕТЯ АВРАМОВА: ГРАЖДАНИТЕ НА ВРАЦА, КОИТО ИСКАТ БОЛНИЦАТА ДА БЪДЕ ЗАПАЗЕНА, ДА НЕ ДОПУСНАТ ДА БЪДАТ УПОТРЕБЕНИ ПОЛИТИЧЕСКИ

|
ПЕТЯ АВРАМОВА: ГРАЖДАНИТЕ НА ВРАЦА, КОИТО ИСКАТ БОЛНИЦАТА ДА БЪДЕ ЗАПАЗЕНА, ДА НЕ ДОПУСНАТ ДА БЪДАТ УПОТРЕБЕНИ ПОЛИТИЧЕСКИ

Министерство на здравеопазването ще осигури необходимата апаратура (ангиограф) за да продължи дейността на отделението по инвазивна кардиология в МБАЛ „Христо Ботев“, като в момента се разглеждат различни варианти за предоставянето й. Това заяви министър Кирил Ананиев от парламентарната трибуна в отговор на въпрос на народните представители от ГЕРБ – Враца инж. Петя Аврамова и Красен Кръстев.

„След проведени разговори с медицинските специалисти е налице уверение от тяхна страна, че ще продължат да работят в болницата. Искам да Ви уверя, че МБАЛ „Хр. Ботев” – Враца няма да прекъсне дейността си и жителите ще продължат да получават медицинска помощ по кардиология и инвазивна кардиология в същия обхват и обем“, категоричен беше министърът. Той допълни, че МЗ ще предприеме действия за анализ на сключения договор между МБАЛ „Хр. Ботев” – Враца и частната структура, която до този момент е изпълнявала дейността в болницата.

Народните представители инж. Петя Аврамова и Красен Кръстев зададоха въпрос за действията, които МЗ като принципал на МБАЛ „Христо Ботев“- Враца, смята да предприеме за осигуряване на качествена здравна услуга за врачани и за възстановяване на работата на Инвазивна кардиология в болницата.

„С мерките, които ще приемем в следващите няколко дни, свързани с инвазивна кардиология, ще стабилизираме отделението, което има най-много напуснали медицински специалисти от болницата“, отговори министър Ананиев на уточняващ въпрос от Красен Кръстев за напускането на много лекари, което застрашава нормалната работа на отделенията. По думите на Кирил Ананиев, Министерство на здравеопазването има резервен вариант веднага да бъдат осигурени кадри, които да обучават и нови медицински специалисти.

„Оздравителният план на МБАЛ „Хр. Ботев” – Враца е в действие и успешно се изпълнява“, беше категоричен Кирил Ананиев. Това ще доведе до повишаване ефективността на работата на болницата, което означава, че ще има по-високи приходи в лечебното заведение. По този начин ще бъде дадена възможност не само лекарите да получат своите заплати, но и хората да бъдат доволни от качеството на предоставяната медицинска дейност.

„Категоричността на министър Ананиев, че инвазивната кардиология във Враца ще бъде възстановена и ще бъдат осигурени кадри за нея е обнадеждаваща“, коментира народният представител инж. Петя Аврамова. „За съжаление засилването на напрежението около МБАЛ „Христо Ботев“, което определени политически сили целят, води до напускане на медицински специалисти от врачанската болница. Това от своя страна принуждава ръководството да преструктурира отделения, за да може да осигури нормалното функциониране на здравното заведение. Оздравителният план за МБАЛ „Христо Ботев“ не включва закриване на отделения в бъдеще, а политическите интриги около медицинския персонал може да доведат до това.

Хората, които прикриха източването на МБАЛ „Христо Ботев“ - Враца, организират сценарий, който отново застрашава здравното заведение. Надявам се гражданите на Враца, които искат МБАЛ „Христо Ботев“ да бъде запазена и оздравена, да не допуснат да бъдат употребени политически“, допълни тя.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez