*

ПЕТЯ АВРАМОВА: ДО КРАЯ НА СЕПТЕМВРИ ВРАЧАНСКАТА БОЛНИЦА ЩЕ ПОЛУЧИ ГЛЪТКА ВЪЗДУХ

|
ПЕТЯ АВРАМОВА: ДО КРАЯ НА СЕПТЕМВРИ ВРАЧАНСКАТА БОЛНИЦА ЩЕ ПОЛУЧИ ГЛЪТКА ВЪЗДУХ

До края на месец септември ще бъде отпуснат кредит на Многопрофилната болница за активно лечение „Христо Ботев” във Враца. Със заема ръководството на лечебното заведение ще може да покрие част от огромния дълг, натрупан от предходното управление, каза народният представител инж. Петя Аврамова.

Официалната справка показва, че към днешна дата задълженията на врачанската болница са в размер на 12 млн. лв. Дългът е колкото всички приходи за 1 година на здравното заведение и колкото бюджета на една средна община в страната, уточни Петя Аврамова. Тя е категорична, че кредитът ще даде глътка въздух на болницата, но това не означава, че ще излезе на чисто.

По този повод през изминалата седмица с изпълнителния директор на МБАЛ „Христо Ботев” Орлин Цветков са провели срещи министрите на здравеопазването и финансите. Основна тема на разговорите е била търсене на възможности за излизането от кризата на лечебното заведение. Отделно от това е проведена и работна среща с Българската банка за развитие за отпускането на кредит на МБАЛ „Христо Ботев”.

 

 

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez