*

ПЕТЪР КУРУМБАШЕВ ВЪВ ВРАЦА: НЕ МОЖЕ ДА ПРОИЗВЕЖДАМЕ САМО РАБОТНА РЪКА И ДА БЪДЕМ ВИНАГИ В РОЛЯТА НА ПОДИЗПЪЛНИТЕЛ

|

„Не може да произвеждаме само работна ръка и да бъдем винаги в ролята на подизпълнител. Трябва да се развиваме; да се развиват икономиката и производството ни“.

Това заяви Петър Курумбашев, член на Делегацията на българските социалисти в ЕП, на среща с младежи във Враца.

По думите на Курумбашев има програми европейски програми, които работят, като например финансови стимули от 3 до 6 месеца за работодатели, които да наемат млади хора на работа. „Не съм сигурен, обаче, че тези програми действат в България“, каза още евродепутатът.

„ГЕРБ са известни със социалната си безчувственост“, смята Курумбашев. „Когато говорим за политиката на сближаване на ЕС и т.нар. „кохезионни фондове“, трябва да си зададем въпроса защо тези средства не се насочват към реални проблеми на хората, за подобряване на живота им, а за строеж на ненужни съоръжения. Не може да чакаме пари от ЕС за политики, които ние сами не прилагаме.“

„Първо трябва да видим какви средства и какви политики има България към най-бедните си региони и чак тогава да искаме каквото и да е от Европа“.

По време на срещата младите хора обсъдиха с Петър Курумбашев и темата за защитата на личните данни в интернет и влиянието на социалните медии в изборите на други държави.

„Може ли медии в други държави да избират правителството в България, например?“, попита Курумбашев. Евродепутатът поясни, че се очаква Европейският парламент да приеме регулация за защита на личните данни на гражданите на ЕС.

По думите на Петър Курумбашев е крайно време „Фейсбук“ да започне да плаща данък и в България. „Компания, която има приходи в размер 40 млрд. долара, трябва да плаща данъци за приходите, които генерира в съответните държави“.


ОЩЕ ОТ "ПОЛИТИКА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez