*

„ПЪСТРИНА РЪН“ СЪБРА 35 БЕГАЧИ, СРЕД ТЯХ И ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ОБС – МОНТАНА

|
„ПЪСТРИНА РЪН“ СЪБРА 35 БЕГАЧИ, СРЕД ТЯХ И ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ОБС – МОНТАНА

Планинско бягане събра 34 любители на спорта на центъра в село Крапчене община Монтана за участие в третото издание на „Пърстрина рън“ тази събота. Състезанието се организира от   BG Events & Guiding и за пръв път е включено в спортния календар на община Монтана. В 11 часа днес кметът Златко Живков поздрави всички участници, пожела им успех и даде старт на бягането. 

За състезателите  няма възрастови ограничения, но при награждаването са разделени на шест групи – жени и  мъже 40+, жени и мъже до 39 години и юноши. „Това е най-достъпния спорт, казва Иван Стоянов един от тримата организатори. Всеки може да участва. Днес от билото на Пъстрина се вижда Западна Стара планина като на длан. Трасето на пробега е 12 километра. Обединението  BG Events & Guiding е регистрирано в село Протопопинци, област Видин, община Чупрене. Партньори в него са Александър Александров, Станислава Цветкова и Иван Стоянов – и тримата жители на Враца. Всяка година  те организират поне по 10 състезания за планинско бягане и колоездене в Северозападна България. Неудържими ентусиасти, с голяма любов към планината и желание да я предадат на колкото може повече хора. Днес в „Пъстрина рън“ се включи и председателят на общинския съвет в Монтана Иво Иванов. „Спонсорите на събитието не просто осигуряват средства, но са и наши съмишленици“, споделя Иван и допълва, че днес някои от тях са пробягали разстоянието.  Освен това уточнява, че без усилията на Йорданка Еленкова това състезание нямаше да го има. Дани е инспектор по математика в Регионалното управление на образованието в Монтана. От няколко години е отдадена на планинското бягане, а днес завърши трета при жените. Тя пробяга 12-те километра за час и 30 минути.
Община Монтана осигури медалите за победителите и е един от спонсорите на събитието. За всички участници днес сладкарница „Валка“ осигури огромна торта. Класирането от състезанието и снимки ще бъдат публикувани на фейсбук профила на събитието.

 


ОЩЕ ОТ "СПОРТ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez