*

ПЪРВО ЛИТЕРАТУРНО ЧЕТЕНЕ НА УЧЕНИЦИ, НАГРАДЕНИ В КОНКУРСИ

|

За първи път във Враца се проведе литературно четене на ученици, получили награди в различни национални конкурси. Хубавата идея е на експертът по български език и литература в РУО Враца Соня Дамянова. В навечерието на Деня на будителите Синята зала на Младежкия дом събра повече от 40 деца и техните преподаватели. Първи имаше честта да се представи петокласникът от ОУ „Кирил и Методий“ във Враца Момчил Василев с преподавател Ани Каменова. Свои стихове, есета, очерци и разкази четоха ученици от СУ „Васил Воденичарски“- Хайредин, ПАГ „Н.Вапцаров“ и ПГО „Елисавета Багряна“ в Бяла Слатина, ПЕГ „Йоан Екзарх“ и ПГТР-Враца, а кулминацията бяха талантите от литературен клуб „Ботевци“ при СУ „Хр.Ботев“- Враца.

Свои произведения представиха и учителите-творци Виктория Славейкова- психолог в ОУ „Н.Й.Вапцаров“-Селановци, литераторът Татяна Донева от ПГТР и Диана Николчева- ръководител на литературен клуб „Ботевци“ и историкът от СУ „Козма Тричков“ Горица Маджарска.

Експертът в РУО Соня Дамянова връчи на всички участници грамоти и книги. За хубавото настроение на всички допринесоха и изпълненията на китара на Деляна Петкова и нейния учител Ивайло Гаврилов. Събитието завърши с коктейл, а участниците си обещаха то да стане ежегодно.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez