*

ПЪРВИТЕ КНИГИ НАМЕРИХА НОВИЯ СИ ДОМ

|

Над 500 тома книги бяха събрани в резултат от възобновената от ДП РАО инициатива за събиране на стари книги от личните библиотеки в полза на читалищата в община Козлодуй под мотото „Нов живот за старите книги”. Партньор на инициативата е организацията WiN – „Жените в ядрената индустрия – България”, която популяризира кампанията сред своите членове . От старта на инициативата на 10 ноември до момента са събрани 546 книги, сред които има издания, освен на български, и на руски и английски езици.

 Първите попълнения на библиотечните фондове станаха факт на 14 декември: 121 книги са дарени на читалището в Бутан, 150 книги бяха вписани в НЧ „Будител” в Крива бара и 38 книги попълниха библиотеката в СОУ „Христо Ботев”, гр. Козлодуй. Книгите са от с разнообразно жанрово съдържание – художествени произведения от български и чуждестранни автори, учебна и научна литература, ценни енциклопедии и справочници. Оставащите събрани книги ще бъдат разпределени в културни и образователни институции в региона на Козлодуй в началото на новата година.

Екипът на ДП РАО благодари за съпричастността към инициативата, за дарените книги и вярва, че те ще намерят своите нови читатели. Напомняме Ви, че кампанията няма срокове за ограничения във времето. Книги се приемат всеки работен ден от 8.30 до 16.30 часа на адрес гр. Козлодуй , ж. к. 2, бл. 66 Б. 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez