*

ПЪРВА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ И ВОДОСВЕТ ЗА НОВИЯ ПОЛУСЕЗОН НА БОТЕВ - ВРАЦА

|

Като председател на управителния съвет на Ботев - Враца кметът Калин Каменов заяви на първата пресконференция за новия полусезон, че клубът е в стабилно финансово положение.

„Дълговете са намалени почти наполовина от тези, които заварихме преди 2 г. Трудното в ситуацията е, че се опитваме да не трупаме нови, което всъщност е второто ни финансово натоварване. Коректни сме към НАП и изпълняваме ангажиментите си по споразуменията с останалите, на които клубът дължи пари. Не е никак лесно, затова успоредно преговаряме с няколко потенциални нови спонсори, с чиято помощ да заздравим още повече финансовото положение, имайки предвид амбициите за завръщане в елита, които имаме заради добрите игри“, каза Каменов. Той допълни, че през февруари предстои общо събрание на клуба.

„По време на него ще се обърнем за съдействие към всички членове, приятели и спонсори, защото Ботев има нужда от подкрепа. Правим всичко възможно отборът да се развие по правилния начин, но за да постигне високи цели, трябва да има повече партньори. Пред тях ще направим финансов отчет и ще очертаем целите за следващата каландарна година“, заяви клубният началник.

Продължава активната работа и за подобряване на футболната инфраструктура, защото както уточни старши треньорът Сашо Ангелов - „стадион без съпътстваща база е като ресторант без кухня“. „Скоро ще бъде официално открито новото изкуствено игрище с осветление. След няколко месеца започва изграждането на тренировъчен терен с естествена трева. Планираме направата и на още едно изкуствуно игрище с по-малки размери, което да се ползва от най-малките в школата ни, както и от аматьори в града“, обясни Калин Каменов. Заедно с инженери и проектанти той направи оглед на стадиона във вразка с оветяването му.

„Започва проектиране за издаване на виза и направата на проект, който да бъде съгласуван с ЧЕЗ. Ще подготвим техническите детайли и документацията, така че когато дойде моментът да получим финансиране от държавата, да не губим време при изграждането на осветление. Враца остана може би единственият областен град с голям стадион, чийто капацитет е подходящ за международни срещи, но на съоръжението няма осветление. Крайно време е да получим възможността за пълноправно членство в лигата на най-добрите, не само заради традициите и играта си, но и заради базата“, каза кметът на Враца. Той допълни, че е нужно публиката да повярва в работата на целия екип, който изгражда имидж на Ботев, като клуб с авторитет, с прозрачно управление, нетрупащ дългове, коректен към своите състезатели и вървящ плавно, но сигурно към правилното развитие.

„С поставянето на изпълними цели постигаме максимума и е време публиката да се върне на стадиона, защото имаме нужда от нейната подкрепа“, категоричен е Калин Каменов.

 

Ботев /Враца/ започна подготовка с 24 футболисти и амбиция да спечели първенството във Втора лига. Отец Василий отслужи водосвет за здраве, а кметът Калин Каменов, който е и председател на управителния съвет на клуба, пожела на футболистите 13 победи в оставащите 13 мача.

„Надявам се в края на май да се лее шампанско по случай влизането на отбора в Първа лига, а дотогава феновете да са 12-ия играч, подкрепящ тима“, заяви Каменов.

Сигурните нови попълнения са офанзивните футболисти Петър Атанасов от Монтана и Андреас Васев от Дунав /Русе/, вратарят Александър Любенов от Левски, десният бек Виктор Мицаков от Литекс /Ловеч/ и нападателят Янислав Иванов от Верея /Стара Загора/. С Ботев са се разделили Илия Карапетров, Иван Иванов, Александър Алексадров и върналият се при „сините“ страж Николай Кръстев. На проби е сръбски нападател, играл в Борац.

„Подготовката ни трябва да премине така, че да влезем с 200 км/ч в първенството, защото има само 13 мача. В края на седмицата ще е първата ни контрола с Мизия 2005 /Кнежа/. На 22 януари заминаваме на лагер в Балчик, където ще останем до 4 февруари. Там ще имаме мачове на 24-и, 27-и и 30 януари, както и на 2 февруари. На 9 или 10 февруари е предвиден спаринг с Ботев /Пловдив/, а за 16-и или 17-и сме се разбрали с Монтана“, каза старши треньорът на врачани Сашо Ангелов.

„Убеден съм, че през пролетта всички отбори ще играят срещу нас финал, след като сме лидери в първенството. Останалите тимове ще бъдат прекалено мотивирани, а може би мотивирани и от наши опоненти. Искам да кажа на бъдещите ни съперници, че трудностите ще ни амбицират и сплотят още повече като отбор, който има качествата да завърши първи във Втора лига“, обобщи клубният бос Калин Каменов.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez