*

ПЪРВА КОПКА НА ВАЖЕН ОБЕКТ ВЪВ ВИДИНСКО

|
ПЪРВА КОПКА НА ВАЖЕН ОБЕКТ ВЪВ ВИДИНСКО

 Кметът на Общината Огнян Ценков бе гост на официалната церемония „Първа копка“ на обект „Бензиностанция, ТИР паркинг, локално платно и пътни връзки“, който се намира в близост до Дунав мост Видин-Калафат, в землището на село Антимово. На събитието присъстваха Видинският митрополит Даниил, заместник областният управител Лъчезар Попиванов, председателят на Общински съвет – Видин Генади Велков, жители на Антимово и много гости.

        Валери Циков, управител на фирмата „БУЛНЕФТ ГАЗ“, която е собственик на обекта, приветства гостите и изрази увереността си, че откриването на комплекса ще допринесе за още нови инвестиции и за бъдещото развитие на региона. Предприемачът съобщи, че работи върху още няколко проекта от този тип и благодари на видинския кмет и на Общината за съдействието.

        Огнян Ценков също поздрави присъстващите и заяви: „Община Видин винаги е подкрепяла инвестиционните намерения, защото един от поетите ангажименти е икономически да развиваме региона. Подготвили сме няколко предложения за изменение на общите устройствени планове и изработване на подробни устройствени планове – планове за регулация и застрояване, които са минали през решение на Общинския съвет и това е началото, което поставяме за реализиране на тези инвестиционни намерения“. Той подчерта, че днес виждаме ползата от изграждането на Дунав мост 2, че предстои строителството на магистралния път до Ботевград и всичко това носи сигурност на бизнеса да инвестира. Пример в този смисъл дава Валери Циков с откриването на строителната площадка на бензиностанцията, както и с бъдещите си планове за инвестиции в района на селищата Антимово и Покрайна и на град Видин. Огнян Ценков допълни още, че активно се работи във връзка с минералните извори в село Сланотрън: „Изминали сме цялата процедура до придобиването на собственост и впоследствие ще започне процедурата за привличане на инвестиции. Сега Община Видин прави важни стъпки за икономическото развитие на нашата територия, както и за развитието на образованието, културата, туризма и всички останали сфери. И аз считам, че 2019 година ще бъде наистина годината на видимите резултати“.

Водосвет за успех на новата придобивка отслужи Видинският владика Даниил. След това собственикът на фирмата и гостите на събитието се отправиха към строителната площадка на обекта, където бе направена първата копка и се поздравиха с успешното начинание.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez