*

ПАРТИЕН РАЗГУЛ ЦАРИ ВЪВ ВРАЦА

|
ПАРТИЕН РАЗГУЛ ЦАРИ ВЪВ ВРАЦА

Като истински разгул може да се определи поведението на част от партиите във Враца. На извънредното заседание на общинския съвет в петък заместник председателят Владимир Христов заяви, че има една партия, която не е плащала наем за централата си от 12 години и задължението й надхвърля 300 000 лева. Той не цитира коя е политическата сила, като се зарече да внесе официално питане до кмета Калин Каменов, а след това да внесе яснота по въпроса, не само за дължими средства за наеми, но и за консумативи. Не е трудно обаче да се досетим, че огромният дълг е натрупан от БСП.

БСП ползва втория етаж от сграда в центъра на града повече от 23 години. Партията е настанена там през 1994 г., а според действащото тогава законодателство са освободени от наем в рамките на следващите 10 години. Шест години по-късно, през 2011 г., има съдебно решение, което задължава червените да внасят известна сума в местната хазна, което те упорито продължават да не правят и до ден-днешен.

Експерти твърдят, че годишно БСП дължи между 30 000 и 36 000 лева. За 11-те години от тогава партията е натрупала дълг към местната хазна между 330 000 и 396 000 лева.

От излизането на съдебното решение отпреди 6 години обаче социалистите упорито отказват да плащат, както и да приемат за свое задължение сключването на договор за наем на помещенията с общинската управа.

Според запознати, не само БСП не е плащала за офиса си. Има партии, които ползват общинска собственост без да имат дори право на това, тъй като не са парламентарно представени и не следва общината да им осигурява помещения. Има и такива, които с години не са плащали консумативите за партийните си офиси.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez