*

ПАМЕТНИЦИ НА ЗАГИНАЛИ ЛЕТЦИ ЩЕ БЪДАТ РЕМОНТИРАНИ В ОБЩИНА БОРОВАН

|

Паметника на загиналите летци през втората световна война , който се намира в село Малорад, община Борован е сред  17 – те одобрени паметници за ремонт и обновяване. В област Враца са одобрени  само 2 паметника, които се намират на територията на Община Борован, с.Малорад и на територията на Община Бяла Слатина, с.Бърдарски Геран. Финансирането на ремонта  ще бъде със съдействието на посолството на Руската федерация. Направен е оглед на костницата и паметника в с.Малорад, сключен е договор с изпълнител и през месец април 2017 г. ще започне ремонта на паметника на загиналите руски летци. В периода от 1 до 5 май представители на Руската федерация ще посетят паметника  в с.Малорад и ще го открият официално.  В България има 70 паметника на загинали войници във войната и Федерацията се стреми да поддържа всеки един от тях. Има изработена програма на Руското посолство за поддръжка на паметниците на територията на Република България, финансирана от Руска страна съвместно със привлечени финансови средства от различни места.

 

ДО „ИМЕНА.БГ“  АД

гр.София 1715, ж.к „Младост“ 4,

бул.“Александър Малинов“ 91, офис 303

 

 

Относно: Подаване на заявка за включване на имена в списъка със защитени за нуждите на държавните имена. 

 

 

 Уважаеми дами и господа,

 

Във връзка с подаване на заявка за включване на имена в списъка със защитени за нуждите на държавни имена, към „Имена.БГ“АД гр.София  и  образуването на домейн в областта.бг.,за регистриране в полза на съответната институция.

Ви изпащаме, утвърдени предложения, които да бъдат използвани  за включването ни в списъка със защитени за нуждите на държавата имена. 

 

Приложение съгласно текста :

 

 

 

С уважение,

 

 

Инж.Десислава Тодорова

Кмет на Община Борован

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez