*

ОТВОРЕНО ПИСМО НА ИЛИЯН НИСТОРОВ ДО СЛАВИ ТРИФОНОВ

|
ОТВОРЕНО ПИСМО НА ИЛИЯН НИСТОРОВ ДО СЛАВИ ТРИФОНОВ

Уважаеми г- н Трифонов ,

Към Вас се обръща Илиян Нисторов и съм оня човек, който в качеството ми на Председател на училищното настоятелство на СОУ "Васил Кънчов" гр. Враца, Ви изпрати онова "трогателно" писмо-покана /както миловидно се изразихте пред учениците/ през 2011 г., заради което гостувахте в институцията "Гост-лектор", създадена от мен и дректора - Димитър Марков, за да представяме практиката и успехите на българи с национална и световна значимост в днешните сложни времена на перманентен преход към пазарни отношения в икономиката и демокрация.

Та тогава Вие ни поставихте условие на представянето Ви - да не присъстват журналисти от врачански и национални медии, като ние с директора дискретно спазихме това условие, въпреки че след това си навлякохме гласния гняв на врачанските "медии", обидени, че не са отразили по сензационен начин събитието в провинциалния ни  град. Направихме почтеното ни отношение към Вас да бъде изразено по правилата на ПР протокола за представяне на събитието чрез изпращане  на наша структурирана информация към тези медии, без да спестяваме подробности от постигнатото. И учениците ни бяха очаровани от Вашето нестандартно изложение за личностното Ви развитие, за трудния път към пазарния успех на Шоуто, за негативното Ви отношение към "жълтата преса" в България, съсипваща постоянно личния Ви живот, за това как децата в днешни времена не за всичко трябва да вярват на учителите си, давайки им пример с детско заведение в Мездра, на което сте подарили един камион с екзотични плодове и впоследствие сте разбрал, че плодовете не стигнали до децата, а били разграбени от учителите, за перипетиите, които сте изживели около Ваша инициатива за изграждане на паметник в София и заради административни спънки не вярвате на държавата. Децата се зарадваха като поставихте "слаб 2" на един учител /слава на Бога, че беше освободен от училището след това  по други причини/ задал Ви тъп въпрос, целящ да Ви унижи в незнание. Зарадваха се че им обещахте парична помощ за изграждането на нашия паметник на патрона, зарадваха се, че 100 от тях участваха в предаването Ви на живо. Вие изпълнихте обещанията си и ние изпълнихме нашите - Паметникът на Васил Кънчов стана с безценната Ваша 1/6-та от вложените парични средства, а Вие сте герой от от историята на училището, описан в моята книжка "Храм за релация на знанието", която Ви подарих. И до тук добре!!!

          Но .... След предаването "Шоуто на Слави" от 14-ти януари 2016 г., в което Вие незнайно как, като "препатил човек", поканихте на жълтото диванче Даниел Бузов - една безкрайно спорна и скандална фигура, населяваща Враца и вбесяващ интригант на "журналистическото" поприще, излязъл от дълбините на врачанския ъндърграунд - Вие господин Трифонов унижихте врачани скандално и безцеремонно. Как ли? Като не проверихте кой е Даниел Бузов и чрез опита Ви да му издигнете имиджа /може би в очите на глухите и слепите/ деградирахте Вашия наравно с неговия - равняващ се на 45 години назад и встрани от рейтинговата скала на личностите в България. Та същия човек вулгарно директно Ви заяви, че негов човек от сайта му е един от ония 15-тина кибици снимали "убийството" / слагам го в кавички, поради сложния доказателствен и неизяснен криминоложки материал/ на Тодор от училище "Васил Кънчов", но ненамесили се да разтърват свадата, защото работата им е да снимат. Е снимаха, ма и Тошко го няма. И то по съ-вина и на същия Бузов, който ехидно Ви обясни в ефир "каква е неговата работа" - сеира макар и от тъжни сцени на бруталност и насилие. Даниел Бузов Ви обясни "сърцераздирателно" как били сина му, но забрави да Ви представи героизма си по прибиването до посиняване на общинската служителка Малина Тошева, което също потресе врачани. С телешки възторг Даниел Бузов Ви разказва "разкритията си" за някаква тайнствена касета, която била издигнала кмета на Враца Калин Каменов във върховете на управлението /държавно и общинско/, но не Ви съобщи спонсора си на тези милиционерски сценарии за дискредитиране, който пък е с дългостранична  имуществена придобитост. Даниел Бузов с трибалски трепет се обърка пред Вас в понятията кръстник-кум, но ноторно сгреши за Цветан Цветанов, че попада в една от двете категории спрямо Калин Каменов /за което лично ще сезирам г- н Каменов да предяви съдебен иск към Бузов за клевета и уронване авторитета на народния представител Цветан Цветанов/.

Даниел Бузов с лисича злоба Ви разказа Йордановската притча за кмета и кръста, но случайно пропусна да Ви уведоми за вече близо 90 дневното /веднага след изборите на 1-ви ноември 2015 г./ прякорничене, заплахи и обиди по адрес на кмета Калин Каменов и семейството му, на общински служители и семействата им, както и на редови граждани от Враца и близо 3 годишната му съдебна "война" с журналисти /умишлено не слагам тук термина  "колеги" на Бузов/ от "Модерна Враца", тормози обществеността до полуда.

Е ... господин Трифонов,

 как за близо  5 години след нашата великолепна среща в СОУ "Васил Кънчов" Вие изживяхте катарзис, при който да се срещнете с врачански "журналист" и случайно попаднахте на лицето Даниел Бузов от жълта псевдо медия, които тогава мракобесно ненавиждахте? Аз съм убеден, че в природата "случайни неща" няма! И най-малкото заради все по-малко оставащия морал и журналистическа етика в България, трябва да дадете право на отговор на хората, които този нечист човек Даниел Бузов се опита да унизи и направи от Вашето предаване "Шоуто на Слави" от 14.01.2016 г. едно голямо жълто кафяво... А чрез продуктовото позициониране на сайта на Бузов, който заеквайки и повтаряйки го няколко пъти рекламирахте в предаването си, ясно подсказва за нерагламентирано-кеширана връзка, която би трябвало да се санкционира от "Нова телевизия" или от СЕМ, но това е въпрос за регулатора а не за мен простосмъртния, опитвайки се простичко да Ви обясни с това открито  писмо /позволявайки си да не говоря с простоватия лексиков жаргон на Даниел Бузов от предаването Ви, и който Ви уверявам, ЧЕ НЕ Е от Северозападната културна лексика/, че се обезличихте, изравнявайки се с Даниел Бузов - съзнателно "непроверения" от Вас събеседник - що за човек е и какво ще "ръси". И най-важното - считам, че Вие с тоя ход опровергахте смислово Фреди Меркюри - шоуто как  ще продължи?

 

 

                                                                                                             Илиян НИСТОРОВ

икономист


ОЩЕ ОТ "БОДИЛИ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар