*

ОТЛОЖИХА ДЕЛОТО ЗА НЕЗАКОННИЯ СТАРЧЕСКИ ДОМ В БАЛКАНА

|
ОТЛОЖИХА ДЕЛОТО ЗА НЕЗАКОННИЯ СТАРЧЕСКИ ДОМ В БАЛКАНА

Днес състав на Врачанския окръжен съд с председател Лидия Крумова даде ход на наказателно от общ характер дело № 496/2018 г. Обвинителният акт срещу В. Х. Й. е за това, че в хотел „Тева“ във Врачанския Балкан за периода от 12.01.2011 г. до 13.02.2012 г. умишлено е умъртвил две лица – В. Н. Д. на 47 г. от София и А. Г. И. на 89 г. от Враца, които били в безпомощно състояние. Това са две престъпления по чл. 116 ал.1 т. 5, във вр. с чл. 115 от НК. По искане на подсъдимия и неговия защитник делото се гледа в условията на съкратено съдебно следствие, по реда на чл. 371 т. 1 от НПК, според който се допуска да не се провежда разпит на всички свидетели и вещи лица, а при постановяване на присъдата се ползва съдържанието на протоколите и експертните заключения от досъдебното производство.

На днешното съдебно заседание съдът изслуша и прие показанията на лекарите, които са изготвили две съдебно-медицински експертизи за пострадалите В. Н. Д. и А. Г. И. и условията и грижите, полагани за тях в хотел „Тева“, който е функционирал като незаконен старчески дом. Изслушани бяха и показанията на трима свидетели, които са работили там в различни периоди от време.

Със свое определение съдът отложи делото и го насрочи за 5 ноември 2019 г., когато са призовани за разпит още двама свидетели и ще бъдат изслушани още две съдебно-медицински експертизи.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez