*

ОТКРИВАТ НОВА ЗАЛА ЗА ТЕНИС НА МАСА ВЪВ ВРАЦА

|

Нова зала за тенис на маса ще бъде открита на 8 май от 18:00 часа, съобщиха от клуба по тенис на маса “Бобата” в града. Треньори в клуба са двама от най-изявените деятели в България - Детелина Михайлова и Любомир Георгиев.

Детелина Михайлова е дългогодишен национален състезател и участник на три Световни и пет Европейски първенства. Тя е и трикратен шампион на България. Само преди няколко седмици, тя и нейният отбор "Пера" Атина спечелиха сребърните медали в първенството на Гърция, което е от силните европейски шампионати. 

Любомир Георгиев също е шампион на България и национален състезател. Той е с 30 годишен опит като треньор на деца и юноши, като от тях 25 години са прекарани в Гърция. Сред възпитаниците му има пет шампиони на Южната ни съседка. Миналата година той бе наставник и на шампиона на България до 15 години - Мартин Петров от Монтана. 

"Основната цел пред клуба е до няколко години да имаме шампиони на България в малките възрастови групи", споделя Любомир Георгиев. 

Отделно от това, клубът ще развива и масовия тенис на маса, като ще се организират по няколко състезания в месеца. Залата ще бъде използвана за тренировки на деца от 9 до 17 часа, а след това до 21 часа ще бъде отворена за всички желаещи да играят тенис на маса. 

В календара на залата са предвидени и две състезания в следващите седмици. На 14-и май ще бъде организиран първият открит турнир по тенис на маса, в който могат да участват всички желаещи. На 24-и май пък е предвиден и турнир за ученици по случай празника на българската просвета и култура. 

Новата спортна зала за тенис на маса се намира в Средношколското общежитие във Враца. Помещението е изцяло ремонтирано за сметка на спортния клуб и предлага отлични условия за тренировки. Залата разполага с пет маси, две от които са от най-висока категория.

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez