*

ОТКРИХА ПОПРАВИТЕЛЕН ДОМ ЗА НЕПЪЛНОЛЕТНИ КЪМ ЗАТВОРА ВЪВ ВРАЦА

|

Заместник-кметът Петя Долапчиева и секретарят на Община Враца Нина Дакева бяха официални гости на откриването на Поправителен дом за непълнолетни младежи Затвор – Враца. Символично, лентата на новия обект прерязаха заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов, заместник-главният директор на Главна дирекция „Изтърпяване на наказанията“ гл. комисар Васил Миладинов и началникът на Затвора във Враца ст.комисар Ангел Кабатлийски. По случай откриването на поправителния дом, от името на кмета на Община Враца Калин Каменов бе поднесен поздравителен адрес.

Сред официалните гости на събитието бяха още заместник-омбудсманът Диана Ковачева, заместник- председателят на Държавна агенция за закрила на детето Валери Йорданов, Константин Томанов, секретар на Централна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, началникът на политическия кабинет на заместник министър-председателя по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Николета Кузманова, както и представители на Министерството на образованието, на изпълнителната, законодателната, съдебната и местната власти. Тържествен водосвет и освещаване на новите помещения бе отслужено от отец Димитър.

След измененията в Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража през август 2016 г., поправителният дом в Бойчиновци премина административно към Врачанския затвор и вече е подразделение към него. От днес непълнолетните лишени от свобода в дома в Бойчиновци ще бъдат преместени в новите и модерни помещения на поправителния дом във Враца. За непълнолетните правонарушители е изградено и обзаведено изцяло ново училище с 5 класни стаи. В обособения терен на затвора във Враца са разположени още място за престой на открито и зона за фитнес занимания. Две спортни игрища – футболно и волейболно, допълват интериора на вътрешния двор на новия Поправителен дом.

Общата сума за преустройството, обзавеждането и охранителната техника на Дома е близо 160 хиляди лева от бюджетите на Министерство на правосъдието, на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ /ГДИН и на Държавно предприятие „Фонд затворно дело“.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez