*

ОТБОРЪТ ПО СТРЕЛБА НА СК „СПАРТАК- ВРАЦА‘‘ С НАГРАДИ ОТ „COMMANDO CHALLENGE 2019 – REMEMBER THE FALLEN“

|

Отборът по стрелба на СК „Спартак- Враца‘‘, при ОД на МВР – Враца, взе участие в международното състезание „COMMANDO CHALLENGE 2019 – REMEMBER THE FALLEN“, което се проведе на 27 и 28 септември в Габрово, в международен център за специална подготовка „Алфа – Метал“. Врачанските полицаи - отбор в състав - Ивайло Флоров, Николай Милушев, Петко Петков и Катя Василева, се представиха достойно, като преодоляха една от най-тежките тактически полоси с препятствия, стрелба с дългоцевно оръжие САР АК-47 и карабина AR-15 на разстояние 85,65,50 и 20 метра, стрелба с пистолет – преход от първостепенно към второстепенно оръжие, оказване на първа долекарска помощ на ранен и евакуация на „ранен“ през CQB тактическо селище. Врачани участваха с два отбора, като основния тим зае 7–мо място в класирането в съревнование с отбори от НСО, 68-ма бригада Специални сили, 61-ва Стрямска механизирана бригада, ГДБОП, ЗЖУ – Монтана, ЗЖУ – Делта, Тихина и др. Най-добри в предизвикатеството бяха служителите на НСО, следвани от бойците на 68–ма бригада Специални сили и трето място за ГДБОП-МВР. Вторият тим на врачани не успя да финишира поради настъпила травма на един от участниците.

Наградите в съревнованието бяха връчени от генерал Шивиков, а Катя Василева отново получи специална награда от организаторите като единственият участник – жена.

Тази година „COMMANDO CHALLENGE 2019“ бе в памет на командоси, военнослужещи и служители на МВР, загинали по време на изпълнение на служебните си задължения.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez