*

ОТБОРЪТ НА СПОРТНО ТЕХНИЧЕСКИ МОДЕЛЕН КЛУБ – ВРАЦА, ЩЕ ПРЕДСТАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ НА СВЕТОВНИТЕ ФИНАЛИ ,,HORIZON HYDROGEN GRAND PRIX“ В ХОЛАНДИЯ.

|

На 14 май  се проведе Второто Национално Първенство за автомодели в мащаб 1/10 задвижвани с водородна клетка. Събитието е организирано Ивайло Бонев, представител на сдружението ,,Технократи“ – образователни програми и курсове за деца със съдействието Българска федерация по автомоделни спортове - БФАМС.

В надпреварата за хибридни модели Horizon Hydrogen Grand Prix  взеха участие отбори от шест клуба в България. Отборите от Видин, Враца, София, Велико Търново, Русе и Благоевград се съревноваваха със своите автомодели в продължение на 4 часа на изградената за целта писта в зала ,,Овергаз Арена“ гр. София.

Отборът от Спортно Технически Моделен Клуб – Враца спечели 4 часовата надпревара в последните минути от състезанието, изпреварвайки отбора на Русе, който бе водач от самото начало. С тази победа Любомир Михайлов, Никола Костов, Самуил Кулев и техния треньор – Мартин Петров, спечелиха правото да представляват България на световните финали на 04 юни 2022г. в Холандия.

Състезанието бе открито от Мариета Георгиева – заместник министър Образованието и науката, а наградите на отборите победители  бяха връчени от представители на ,,Технократи“, от представител на БФАМС и от многократния рали шампион на България – Крум Дончев, който даде купата на отбора победител – Враца.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар