*

ОТБЕЛЯЗАХА ТОМИНА НЕДЕЛЯ В ГРАД ДУНАВЦИ

|
ОТБЕЛЯЗАХА ТОМИНА НЕДЕЛЯ В ГРАД ДУНАВЦИ

За шеста поредна година в град Дунавци отбелязват Томина неделя. Този празник е станал традиция за жителите на града. Тържествената Света литургия бе отслужена в църквата „Рождество на Пресвета Богородица” град Дунавци от Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Даниил. Сред дошлите в храма бяха много жители и гости на града.

    За помен на починалите и за здраве на живите, хората на Дунавци бяха приготвили курбан, осветен и раздаден на присъстващите. От името на кмета на Община Видин Огнян Ценков и от свое име Венци Пасков, заместник-кмет „Хуманитарни дейности и социална политика”, поздрави всички. „Приветствам ви за това, че успявате да съхраните отдавнашните традиции и уважавате православната вяра. Пожелавам ви да бъдете винаги сплотени - и в делници, и в празници, да се грижите за просперитета на своя град, за по-доброто и успешно бъдеще на децата си!” - каза Пасков.

Тържеството завърши с изпълнения на децата от детска градина „Мир”, певческа група „Росен здравец” и танцов състав към кметство Дунавци.

На Томина неделя се слага завършека на Великденския празничен цикъл.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez