*

ОТ БЛОГА НА КАЛИН КАМЕНОВ: ОБЩИНА ВРАЦА НЯМА ДА БЪДЕ РЕКЕТИРАНА

|
ОТ БЛОГА НА КАЛИН КАМЕНОВ: ОБЩИНА ВРАЦА НЯМА ДА БЪДЕ РЕКЕТИРАНА

Posted on January 7, 2016 by Калин Каменов — Leave a reply

Винаги през годините съм работил чудесно с медиите и журналистите. Да, понякога сме спорили, друг път сме правили съвместни обучения, заедно сме ходили по сигнали и сме правили съвместни акции. Дори когато ръководех ДАЗД и се е налагало да глобявам медии, никога не сме били във война.

Самият аз съм бил журналист и управител на медия, така че познавам доста добре този занаят и уважавам труда на хората, които го упражняват.

Като заместник-министър, и особено сега като кмет на Враца никога не съм позволявал една медия да има ексклузивитет, да работи при по-привилегировани условия, да не говорим да диктува как ще се случват нещата в екипа ми или в сферата за която отговарям.

От вчера един жълт врачански сайт ми е обявил война – на мен, на екипа ми, на семействата и близките ни, на Община Враца. Този сайт иска пари и влияние. И в момента се опитва да ме рекетира. Реално рекетира врачани, защото иска техните пари.

От бюджета на Враца да му плащам за услуги, които не сме поискали. Не сме се договорили. И в прав текст ми казва, че ако не платя – ще ме обижда, очерня, ругае и клевети. Казва го съвсем спокойно, все едно това е традиционния и единствен начин на работа, които познава и ползва. Ако е така – не е познал.

Нито ще се притесня от откровените глупости, които пише и тепърва ще пише по мой адрес, нито някой в екипа ми ще се разтрепери от заплахите му. Само искам да е ясно, че заплашвайки общински служители, жени и деца по никакъв начин не се доближава до целта си.

Времето на мутрите и бухалките отмина безвъзвратно. Ако някой във Враца не го е разбрал – време е! Ако някой още не е разбрал, че начинът на работа във Враца вече е променен – време е!


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар