*

ОТ БЛОГА НА КАЛИН КАМЕНОВ: НЯМА ЛОГИКА В ПОВЕДЕНИЕТО НА БСП И ДПС ЗА СУВЕНИРНАТА ПАЛАТА ВЪВ ВРАЦА

|
ОТ БЛОГА НА КАЛИН КАМЕНОВ: НЯМА ЛОГИКА В ПОВЕДЕНИЕТО НА БСП И ДПС ЗА СУВЕНИРНАТА ПАЛАТА ВЪВ ВРАЦА

Хубаво нещо е да си опозиция. Критикуваш, коментираш, задаваш въпроси, а в идеалния случай гласуваш срещу всяко градивно предложение без да носиш отговорност за това. Разбирам, че е изборно време и трупането на политически дивиденти е особено необходимо. Но когато това е против интересите на Враца се губи логиката.

Няма логика да представяш 50 годишна временна постройка в окаяно състояние като паметник на културата и символ на Враца. Аз поне не искам градът ни да има за символ Сувенирната палата в сегашното й състояние.

Няма логика да не задвижим в синхрон два взаимно свързани процеса, каквито са реконструкцията на централната градска част и модернизирането на Сувенирната палата, която е неделима част от нея. Защо за пореден път трябва да направим нещо и след това да го рушим, защото не сме се сетили своевременно, че то е пряко свързано с друг. Защо трябва да ремонтираме центъра и след това да влязат строителните машини, които ще работят по Сувенирната палата?

Няма логика да се отхвърля предложение за изготвяне на ПУП и стартиране на процедура по намиране на инвеститор само защото това е удобен информационен повод за показване в медиите на шепа врачански политици. Всъщност нито един от общинските съветници не даде категоричен аргумент срещу това предложение.

Сувенирната палата ще се превърне в ново модерно и привлекателно място. Въпреки ДПС и БСП, които показаха завиден предизборен синхрон. Жалкото е, че се страхуват да бъдат част от промяната на Враца и държат на всяка цена да бъдат деструктивните сили, които предпочитат да пречат. И докато от местното ДПС никой няма кой знае какви очаквания, то социалистите определено ме разочароваха.ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez