*

ОРЯХОВО ОТБЕЛЯЗВА 100 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА АНДРЕЙ ЧАПРАЗОВ

|
ОРЯХОВО ОТБЕЛЯЗВА 100 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА АНДРЕЙ ЧАПРАЗОВ

Община Оряхово подготвя серия от културни мероприятия за отбелязване на 100 години от рождението на големия български театрален и филмов актьор Андрей Чапразов.

На 6 февруари в 15:30 часа в Художествената галерия “Проф. Марин Върбанов” ще бъде открита фотоизложба “Андрей Чапразов – живот и творческа дейност”.

На 13 ФЕВРУАРИ в 17:30 часа в ХГ “Проф. Марин Върбанов” именитата и обичана от поколения българи актриса Татяна Лолова ще представи книгата си “Дневници и делници” Спомени за Андрей Чапразов.

Изпъстрен с културни прояви ще е 14 ФЕВРУАРИ. В 10.30ч. в историческия музей в Оряхово ще бъде открита изложба “АРХЕОЛОГИЧЕСКИ ОТКРИТИЯ И НАХОДКИ В ОРЯХОВО”, в 16:00 часа в ЦПЛР-ОДК „Людмила Живкова“ ще започне “ДЕН НА АРХЕОЛОГИЯТА”, с участието на клуб „Млад археолог“ към културната институция. В 17:00 часа в Художествената галерия “Проф. Марин Върбанов” ще се проведе среща-разговор с актрисата ЛАТИНКА ПЕТРОВА - „ОБИЧАМ ТЕ, ЗАЩОТО ВСЕКИ ИСКА ДА ОБИЧА“.

Венци и цветя пред паметната плоча на Андрей Чапразов ще бъдат поднесени от признателните му съграждани на 16 февруари. Денят ще завърши в ресторант “Старата къща”, където на чаша вино с приятели ще бъде представен “Спомен за Андрей”.

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez