*

ОКРЪЖЕН СЪД – ВРАЦА ПОСТАНОВИ „ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА“ ЗА ДВАМА МЪЖЕ, ОБВИНЕНИ В ОПИТ ЗА ОТВЛИЧАНЕ

|
ОКРЪЖЕН СЪД – ВРАЦА ПОСТАНОВИ „ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА“ ЗА ДВАМА МЪЖЕ, ОБВИНЕНИ В ОПИТ ЗА ОТВЛИЧАНЕ

Врачанският окръжен съд днес постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо П. Т. и Д. Д., и двамата от Казанлък. Те са обвинени в това, че на 20 юли т.г. във Враца, в съучастие като съизвършители с други две неустановени към момента лица, са направили опит да отвлекат В. Т. от Враца. Дейците са били въоръжени и са се представили за служители на МВР, а деянието е останало недовършено поради независещи от волята им причини.

Съдът направи преценка, че събраните на този етап доказателства сочат за съпричастността на двамата към престъплението, в което са обвинени – опит за отвличане на пострадалия В. Т., наказуемо с „лишаване от свобода“ за срок от 7 до 15 години. Налице е и опасност двамата обвиняеми да извършат престъпление, като се има предвид механизмът на изпълнение на престъплението, в което са обвинени – извършено от повече от две въоръжени лица, при стройна организация за снабдяване с оръжие и превозно средство с чужд регистрационен номер и затъмнени стъкла. Това престъпление се отличава с дързост, извършено е в централната градска част на Враца, в светлата част на денонощието и при засилен пътникопоток, и има вероятност двамата да въздействат върху свидетелите и да възпрепятстват разследването за разкриване и на други, съпричастни към престъплението лица. Прието бе също, че има опасност обвиняемият П. Т. да се укрие. Той е заловен в района на летище София от органите на реда, които получили оперативна информация, че ще напусне страната и при задържането му в него е намерен бордови билет за пътуване в чужбина.

Определението на Окръжен съд – Враца може да се обжалва и протестира в законоустановения срок пред Апелативен съд – София.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez