*

ОДОБРИХА ОЩЕ ЕДИН ПРОЕКТ ЗА РЕМОНТ НА ЗАЛА „ВЕСТИТЕЛ“

|
ОДОБРИХА ОЩЕ ЕДИН ПРОЕКТ ЗА РЕМОНТ НА ЗАЛА „ВЕСТИТЕЛ“

Още един голям ремонт ще стартира в спортна зала „Вестител“, в която тренират състезателите от клуба по борба „Ботев 93“ и през последните годините са носители на редица републикански и световни титли. Това стана факт благодарение на одобреното проектно предложение на Община Враца за внедряване на мерки за енергийна ефективност в залата за шампиони по проект „Красива България“.

Предвидените финансови средства за спортния обект са в размер на 221 704 лева.

Строително-ремонтните дейности включват полагане на пенополистирол по външни стени, топлоизолация на сградата, ремонт на терасата и облицовка на подпорната стена, както и ремонт на покрива на залата.

Чрез реализиране на проекта ще се подобри облика на спортната инфраструктура в града, ще се създаде благоприятна среда за спорт и ще се осигури приятна и комфортна среда за спортуващи. Също така чрез внедряването на мерките за енергийна ефективност ще бъдат оптимизирани разходите за отопление и ще се поддържа нормална температура в сградата.

Това е вторият голям ремонт, който ще бъде реализиран в зала „Вестител“. В края на месец октомври 2019 г. беше завършена подмяната на дограмата на спортната сграда, чиито дейности също бяха финансирани по проект „Красива България“.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez