*

ОБЩИНА ВИДИН СЕ ВКЛЮЧИ В ИНИЦИАТИВАТА "10 ПРИЧИНИ ДА ОСТАНА В МОЯ ГРАД"

|
ОБЩИНА ВИДИН СЕ ВКЛЮЧИ В ИНИЦИАТИВАТА

В рамките на кампанията "10 причини да остана в моя град" в музей „Кръстата казарма“ бе представена изложба от фото пана под наслов „10 причини да остана в моя Видин“ и проведена церемония по награждаване на номинираните в категориите „Икономика“, „Образование“, „Култура“, „Туризъм“, „Спорт“, „Медии“, „Благодетел“. Целта на кампанията е да покаже промяната на общините в България и да отличи хората, които с постиженията си са допринесли за развитието на градовете.

         Модератор на събитието бе главният редактор на вестник „Стандарт“ Славка Бозукова. Тя отбеляза, че днес Видин изглежда коренно преобразен. И това е благодарение на усилията както на кмета, така и на централната власт, и на цялата общественост. „Наистина смятам, че градът живее втори живот“ – заяви тя.

        Кметът на Общината Огнян Ценков се обърна с приветствие към присъстващите: „Видин е град с хилядолетна история, винаги е бил отворен към новото, надграждайки вековните си традиции. Ние, видинчани, имаме с какво да се гордеем и показваме нашата безрезервна грижа към старопрестолния ни град. Съвместната кампания под наслов „10 причини да остана в моя Видин“, която Общината реализира с вестник „Стандарт“ показва точно това – нашата загриженост за подобряване на условията във всички сфери на живота, за да просперират хората, които тук градят своето настояще и своето бъдеще. Винаги съм казвал, че хората са нашето най-голямо богатство, а децата, младото поколение са надеждата, която ни дава сили да продължим напред“. След това той презентира всеки един от десетте обекта и дейности, включени в изложбата: подобряване на жизнената среда и облика на населените места в Община Видин; нова визия на централната пешеходна зона; за чиста околна среда (реализиране на проекта за пречиствателна станция за отпадъчни води); модернизиране на образователната инфраструктура; Филиал Видин към Русенския университет „Ангел Кънчев“; активни социални услуги; грижа за културно-историческото наследство; Видин - фестивален град; подкрепа за спорта. Огнян Ценков подчерта, че за да се стигне до всички успехи, които са илюстрирани във фото паната, е извървян труден път и в него са изключително важни изградената работеща връзка с държавната власт, активният, добронамерен диалог с гражданското общество, с реалния сектор, подкрепата на медиите, които са не само коректив, но и партньор на местната власт.

Наградите на отличените в седемте категории бяха връчени от: Маджиде Ахмедова, заместник-изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции – на „Бдинтекс“ ЕООД („Икономика“), Владимир Тошев, народен представител - на Средно училище „Цар Симеон Велики“ („Образование“), Албена Георгиева, областен управител на Област Видин - на Ансамбъл за народни песни и танци „Дунав“ („Култура“), Юлияна Арсова, директор Дирекция „Туристически политики“ в Министерството на туризма - на хотел „Анна-Кристина“ („Туризъм“), Огнян Ценков, кмет на Община Видин - на Спортен клуб по кану-каяк „Ванто“ („Спорт“), Димитър Главчев, народен представител - на Антонина Лозанова, ученичка в Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“, инициатор на благотворителни каузи в подкрепа на самотни възрастни хора („Благодетел“) и Цанко Георгиев, регионален мениджър на ОББ във Видин – на Ирена Данаилова,  кореспондент на БТА („Медии“).

        На церемонията присъстваха още Веселка Асенова – началник на Регионалното управление на образованието, Генади Велков – председател на Общинския съвет, Видинският митрополит Даниил, представители на общинското ръководство, на държавни и културни институции, на обществени организации, ученици и граждани.

        Музикален поздрав към участниците в събитието поднесоха вокалните групи "Магия" и "Пеещи клавиши" при Средно училище "Св. Св. Кирил и Методий" - Видин.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez