*

ОБЩИНА МЕЗДРА ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ ТЪРЖЕСТВЕНО ДЕНЯ НА НЕЗАВИСИМОСТТА - 22 СЕПТЕМВРИ

|

В деня, в който се навършват 100 години от смъртта на Патриарха на българската литература, в СУ „Иван Вазов“ ще бъде открит бюст-паметник на народния поет

С тържество на градския площад Община Мездра ще отбележи 113-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България - 22 септември. Възпоменателната проява е в сряда от 9:30 часа.

Честването на празника ще започне с ритуал по издигане на националния флаг и на знамената на Община Мездра и на Европейския съюз. Слово за непреходното значение на това историческо събитие и за неговите съвременни измерения ще произнесе инж. Николинка Кътовска, заместник-кмет „Стратегическо планиране, устройство на територията и инфраструктурни проекти“.

Художествено-музикалната програма по случай Деня на независимостта ще представят мажоретният състав и Вокална група „Детски свят“ към Център за подкрепа за личностно развитие.

От 10:30 часа в двора на Средно училище „Иван Вазов“ официално ще бъде открит бюст-паметник на Патриарха на българската литература. Идеята за въздигането на паметника е на Инициативен комитет „Иван Вазов“ по повод 100-годишнината от смъртта на народния поет, който е патрон на мездренската гимназия.

Община Мездра, Инициативен комитет „Иван Вазов“ и СУ „Иван Вазов“ канят жителите и гостите на гр. Мездра и на общината да уважат с присъствието си двете събития!


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez