*

ОБЩИНА МЕЗДРА ОБЯВЯВА 19-ОТО ИЗДАНИЕ НА ТРАДИЦИОННИТЕ ОСМОМАРТЕНСКИ КОНКУРСИ, ПОСВЕТЕНИ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ЖЕНАТА

|

Уважаеми поетеси и художнички,

Община Мездра обявява 19-ото издание на традиционните конкурси: „Жената - майка и любима” - за поезия, и „Жените в изкуството” - за произведения на изобразителното изкуство, посветени на Международния ден на жената - 8 март.

Право на участие в тях (с до 3 броя произведения) имат всички авторки от община Мездра, навършили 18 години.

Конкурсите са явни. Творбите се приемат в Община Мездра (гр. Мездра, ул. „Христо Ботев“ №27), стая 304, Светла Дамяновска, гл. експерт „Културно наследство и религиозни дейности“.

Краен срок за предаване на произведенията: 18 февруари 2022 г. - за стихове и 25 февруари 2022 г. - за произведения на изобразителното изкуство (малък формат, оформени и рамкирани).

Отчитането на двата конкурса ще стане на 7 март 2022 г. (понеделник) от 17:30 часа в Заседателната зала на Община Мездра, където ще бъде открита изложба и ще прозвучи рецитал на участничките.

Отличените авторки ще получат награди.

Поради пандемичната обстановка в страната са възможни промени при провеждане на финалния етап на конкурсите. При невъзможност да се осъществи награждаването в присъствена форма, организаторите ще се свържат с победителите, за да си получат наградите.

За допълнителна информация: тел. 0885 98 32 83, Светла Дамяновска.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez