*

ОБЩИНА БОРОВАН ОТБЕЛЯЗА НАЦИОНАЛНИЯ ДЕН ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ПЪТЯ

|

Националният ден за безопасност на движението по пътищата бе отбелязан днес в Борован под мотото „Пазете децата на пътя“.

По инициатива на БМЧК - Борован и в партньорство с местната администрация, деца раздадоха брошури  и листовки на преминаващите шофьори. Движението  на път 15 беше спряно за 10 минути, със съдействието на представители на МВР от полицейски участък Борован. Доброволците от БМЧК – Борован, заедно с  Даниела Велчовска - преподавател в ПГТ „Коста Петров“ и заместник кмета Илияна Донкова, почетоха паметта на жертвите при катастрофи.

В отбелязването на Деня за безопасност на движението по пътищата се включват традиционно редица общини, неправителствени организации и социално отговорни компании. С това се цели привличане на допълнително обществено внимание към проблемите на пътната безопасност, не само на този ден, но и през цялата година. Датата е избрана и поради факта, че сега започват месеците, в които се предприемат много пътувания и когато настъпват най-голям брой тежки пътнотранспортни произшествия.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар