*

ОБРАЗОВАТЕЛНИЯТ МИНИСТЪР И КАЛИН КАМЕНОВ ПОДПИСАХА ДОГОВОР ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА НОВА БАЗА НА МЛАДЕЖКИЯ ЦЕНТЪР И РАЗШИРЯВАНЕТО НА ДЕЙНОСТТА МУ

|

Младежкият център във Враца ще разшири обхвата от предоставяни услуги и организирани инициативи, като ще бъде изградена и нова многофункционална база. Дейностите ще се изпълняват в рамките на спечелен проект на местната администрация по програмата „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“. Сред одобрените предложения по програмата са и тези на общините – Стара Загора, Пловдив и Добрич.

         Договорът за безвъзмездната финансова помощ, чиято стойност е близо 1 600 000 лв., бе подписан от кмета Калин Каменов и министъра на образованието – Красимир Вълчев.

         Новата база на Младежкия център ще се обособи като пространство, където младите хора могат да провеждат обучения, занимания по интереси, както и да реализират своите проекти и инициативи. Дейностите ще бъдат надградени, като ще се обхванат подрастващите не само от община Враца, но и деца и младежи от целия регион. Фокусът на работата на екипа по проекта през следващите три години е провеждането на обучения, свързани със социалното предприемачество и придобиването на нови знания и умения сред учениците, различни от тези, които получават в образователната система.

         Предвижда се активна работа с лицата от уязвими групи, като целта е да бъде осигурен достъп до качествено образование на всеки един млад човек от област Враца. Следващият етап от разширяване на работата на Центъра е активна международна дейност и реализирането на съвместни инициативи с представители на младежката общност в големите европейски държави.

         За последните няколко години, екипът на Младежкия център е инициатор на  тематични събития, в които участие вземат голяма част от младите хора в града. Младежките работници реализираха редица проекти и инициативи, насочени към лица от уязвимите групи в 22-те населени места на Враца.        

           


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez