*

ОБНОВЕНАТА СУВЕНИРНА ПАЛАТА – ИСТИНСКО БИЖУ В ЦЕНТЪРА НА ВРАЦА

|

На официална церемония бе открит новият търговско-административен център, който е изграден на мястото на Сувенирната палата. На събитието присъства кметът Калин Каменов, който заяви, че Враца има една модерна и съвременна сграда. „Само за 15 месеца на мястото на една опасна сграда, бе изграден модерен административно-търговски център. Днешният ден е доказателство, че градът ни продължава да се развива. Съхранявайки историческото минало, взехме решение сградата да запази старото си име – „Сувенирна палата“. Реализирането на този проект е пример за открит модел на работа. Общината притежава 54% от новия търговско-административен център, което е с два пъти повече от преди и то без да са инвестирани публични средства за неговото изграждане. Този стил на работа и на прозрачност при вземане на решенията ще продължи, защото само така нашият град ще се развива и модернизира. Поздравявам строителя на обекта – Илиан Цветков за добре свършената работа. Вярвам, че тепърва подобни проекти между местната администрация и бизнеса ще бъдат успешно реализирани“ – каза още кметът Калин Каменов.

Управителят на фирмата „Инекс Трейд“, изградила новата сграда на Сувенирната палата – Илиан Цветков благодари на екипа си за усърдната работа, както и на Община Враца за подкрепата.

Лентата на новия административно-търговски център бе прерязана от кмета Калин Каменов и строителния предприемач – Илиан Цветков.

Водосвет за здраве и благополучие отслужи Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, в съслужие с отци от епархията, като след това сградата бе осветена.

На събитието присъстваха още: областният управител Малина Николова, общински съветници, заместник-кметът по строителство инж. Цветан Стойчков, главният архитект Чавдар Спасов, представители на местния бизнес, наематели на офиси и помещения в сградата и граждани.

Към момента в новия търговско-административен център са наети 7 помещения, които са общинска собственост, като предстои и останалите да бъдат обявени на публичен търг за отдаване под наем.

Модерната сграда е с разгърната застроена площ от над 2200 кв.м., с три надземни етажа, терасовиден четвърти етаж и сутерен. Административно-търговският център разполага с 33 офиса, 4 магазина, търговски обект на две нива и обществен център.

Визията на Административната сграда е съобразена с архитектурата на града, съгласувана е и с Министерството на културата.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez