*

НОВОТО ИЗДАНИЕ НА ИНИЦИАТИВАТА "ДИАЛОГ С ГРАЖДАНИТЕ" ЗАПОЧВА ОТ РИГА

|
НОВОТО ИЗДАНИЕ НА ИНИЦИАТИВАТА

Европейската комисия започва днес ново издание на инициативата "Диалог с гражданите", която дава възможност на хората в Европа директно да разговарят с европейските комисари. Тя е в изпълнение на ясния ангажимент, поет от председателя Жан Клод Юнкер, който призова комисарите да бъдат "политически активни в страните членки и в разговорите с гражданите".

 

В латвийската столица Рига днес ще се проведе първия за 2015 г. такъв диалог. Граждани от Латвия, Литва и Естония са поканени да участват в дебат със заместник-председателите на ЕК Франс Тимерманс и Валдис Домбровскис, и с комисарят  по регионалната политика Корина Крецу. Те ще обсъждат важните теми за Европа и Балтийския регион - усилията за създаване на нови работни места, ускоряване на икономическия растеж, новият план за стратегически инвестиции в ЕС, фискалната отговорност, структурните реформи и социален диалог.

 

Европейската комисия започна инициативата "Диалог с гражданите" през 2013 г., за да  подобри комуникацията и да информира по-добре гражданите на ЕС.

 

Събитието в Рига ще се проведе от 15:45 ч. до 17:15 часа (българско време) и ще се излъчва на живо в интернет и социалните мрежи с превод на 9 езика (на балтийските и скандинавските страни и трите основни езика на ЕС – английски, френски и немски). Връзки за проследяване на диалога в различните медии, можете да намерите на следния адрес: http://ec.europa.eu/citizens-dialogues/index_en.htm


ОЩЕ ОТ "БОДИЛИ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez