*

НОВИЯТ ТАТО И ЖУРНАЛИСТИКАТА

|
НОВИЯТ ТАТО И ЖУРНАЛИСТИКАТА

е-vestnik
Навремето Тодор Живков каза знаменита мисъл за журналистиката - „Добрият журналист пише не това, което е, а това, което трябва”. Каза го на шега, повтори го няколко пъти при разни поводи. Тодор Живков се заиграваше с журналистите.Весо Кучето (Веселин Йосифов, председател на СБЖ) му организираше срещи, на които се чуваха такива шегички.

Сега неговият ученик и бодигард Борисов каза - „Журналисти, които обслужват мафията, не са журналисти”. И поясни, че тези, които критикуват МВР, обслужват мафията.Преведено по-накратко - който ни критикува, е от мафията.

За Борисов медиите трябва да съществуват само за да му отразяват успехите. Казва си го направо, открито. Настоява за това и прикрито - обажда се, праща есемеси, намеква, праща парламентьори, натиска издатели да му слугуват. Медиите в момента са такива, каквито ги е създал Борисов. Негов образ и подобие. Карикатурни.С поредния бойков лозунг за журналистите и мафията, да не посмееш да критикуваш МВР. Оня ден арестували 5 деца по на 14-15 години и ги държали в районното в Люлин едно денонощие, не съобщили на родителите, както е по закон.Кой ще посмее да каже, че това е нарушение?Полицаите масово рекетират, спират в нарушение на Закона за МВР всеки, когото си поискат, без никаква причина и го проверяват, а като не намерят нищо нередно, почват да гледат пожарогасителя на колата дали е минал на преглед. Никой даже не ги е инструктирал, че не могат да спират безпричинно.Не можеш да се обадиш по въпроса - защото ще ти кажат, че си мафиот. В изпълнение на правителствената концепция за журналистиката, МВР ще почне скоро да арестува и журналисти, понеже са от мафията.Пресилени са сравненията на Бойко с Тодор Живков. Боко и Тато са различни. Тодор Живков беше прост селянин, но хитрец и дипломат - ухажваше журналистите, писателите, учените, артистите. Срещаше се с тях, подкупваше ги, осигуряваше им това-онова.Сегашният Тато е на не по-високо интелектуално равнище, но е агресивен, грубиян, не се и опитва да бъде дипломатичен с т. нар. навремето художествено-творческа интелигенция. Няма да е пресилено да се каже, че има направо просташки изказвания.Много хора се срамуват, че това им е премиерът, като го видят как говори всяка вечер по телевизията.С атаките си срещу медиите той показва, че не му пука от тях, защото живее с убеждението, че са му подчинени, с някои малки изключения.Но това е измамно усещане. В един момент те ще започнат да се обръщат срещу него, конюнктурата ще се промени. И тогава ще го замерят по главата с всички глупости, които е изрекъл за журналистите.


ОЩЕ ОТ "БОДИЛИ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар