*
ПОЛЕДИЦА

ПОЛЕДИЦА

Зимата продължава да ни показва предупредителни картони с поледици и минусови температури. През миналата нощ участъкът между Враца и Мездра бе заледен и се наложи по спешност намесата на пътните служби. Сухият студ изигра лоша шега на шофьорите и пътните служби и предизвика природната аномалия с...

ПОДКРЕПА ЗА МИНИСТЪР СТЕФАН КОНСТАНТИНОВ

ПОДКРЕПА ЗА МИНИСТЪР СТЕФАН КОНСТАНТИНОВ

Врачанската болница каза „да” на министъра на здравеопазването д-р Стефан Константинов и подкрепи идеята му за поредната реформа в спешната медицинска помощ. Дали това ще бъде последната реформа в този жизненоважен сектор за цял народ- ще поживеем и ще видим. Ръководството на врачанс...

НАРЪЧНИК ЗА ЕКОЛОГИЧНО ОБУЧЕНИЕ БЕ ПРЕДСТАВЕН ПРЕД УЧИТЕЛИ ОТ ОБЛАСТ ВРАЦА

НАРЪЧНИК ЗА ЕКОЛОГИЧНО ОБУЧЕНИЕ БЕ ПРЕДСТАВЕН ПРЕД УЧИТЕЛИ ОТ ОБЛАСТ ВРАЦА

Над 40 учители, ученици и експерти по образованието от Област Враца взеха участие в обучителен семинар организиран от Българско дружество за защита на птиците, Дирекция на Природен парк „Врачански Балкан” и РИО Враца. В рамките на семинара бе представен интерактивен наръчник „Госпо...

НАПАДНАХА ШЕФА НА "АЕЦ" КОЗЛОДУЙ

НАПАДНАХА ШЕФА НА "АЕЦ" КОЗЛОДУЙ

Снощи в Козлодуй пред дома си бе нападнат изпълнителният директор на атомната централа Александър Николов. Двама непознати го удряли с юмруци в лицето и след побоя избягали. На пострадалият веднага е указана спешна медицинска помощ и в момента той е в столичната клиника Токуда в добро състояние.

КОРАБИ НА СУХО

КОРАБИ НА СУХО

Тинята настъпва неумолимо в лимана на Козлодуйския бряг, видя днес камерата на Модерна ТВ. За първи път от десетилетия виждаме кораби, останали като риба на сухо. Вижте тези драматични кадри.

СТАРТИРА ВРАЧАНСКАТА КОЛЕДА

СТАРТИРА ВРАЧАНСКАТА КОЛЕДА

Точно в Деня на християнското семейство стартира за 9-ти път традиционната Врачанска Коледа – под девиза „Осиновете врачанско семейство”. Тя бе открита от кмета на община Враца Николай Иванов.

ИГРАЧКИТЕ ПРЕДИ ЕДИН ВЕК

ИГРАЧКИТЕ ПРЕДИ ЕДИН ВЕК

Един месец преди Коледа идва времето за избор на подаръците за големия християнски празник Рождество Христово. Когато се ражда доброто и надеждата за радост и щастие за всички.

ПЛАНОВИ ПРЕКЪСВАНИЯ НА ЕЛЕКТРОЗАХРАНВАНЕТО

ПЛАНОВИ ПРЕКЪСВАНИЯ НА ЕЛЕКТРОЗАХРАНВАНЕТО

За периода 21-25.11.2011 г. ЧЕЗ Разпределение България уведомява своите клиенти за предстоящи прекъсвания на електрозахранването и/или възможни смущения, поради: изнасяне (рециклиране) на eл. табла на граница на собственост; ремонт на съоръжения по мрежи СрН и НН; присъединяване на нови абонати; опе...

„АЕЦ КОЗЛОДУЙ” ОСТАВА НА СВОБОДНИЯ ПАЗАР

„АЕЦ КОЗЛОДУЙ” ОСТАВА НА СВОБОДНИЯ ПАЗАР

От 2004 г., когато стартира либерализацията на енергийния пазар в страната,  до сега “АЕЦ Козлодуй” ЕАД оперира едновременно на регулирания и на свободния пазар. Доставките за регулирания пазар са задължителни за изпълнение и се осъществяват в рамките на определените с решение на ДК...

ЦИМЕНТОВА ТАПА НА Е-79

ЦИМЕНТОВА ТАПА НА Е-79

Поредният инцидент стана снощи на международното шосе Е-79 между Мездра и Ботевград и изправи на нокти участниците в натоварения трафик. Благодарение на намесата на пътна полиция движението бе своевременно регулирано и не се стигна до катастрофи.

СТАЧКА В АВАНС

СТАЧКА В АВАНС

Остава една седмица до обявената железничарска стачка, която може и да парализира движението на влаковете, ако заканите на синдикалистите се изпълнят. Пита се в тази ситуация дали няма да пострадат пътниците? Наш екип провери един от възможните резервни варианти.

УЧИТЕЛКА СТАВА "МУЛЕ" В МЕЖДУНАРОДНА БАНКОВА АФЕРА

УЧИТЕЛКА СТАВА "МУЛЕ" В МЕЖДУНАРОДНА БАНКОВА АФЕРА

Нова схема за международни банкови измами разкри на пресконференция във Враца адвокат Васил Бенчев от Велико Търново. Той защитава учителката Донка Стоянова от Врачанската езикова гимназия, която е обвинена от две местни банки, че им пробутала фалшиви пътнически чекове за 16 хиляди долара, но в...

КРАЕВЕДИ СЪБИРАТ ВРАЧАНСКИ СЪКРОВИЩА

КРАЕВЕДИ СЪБИРАТ ВРАЧАНСКИ СЪКРОВИЩА

За осми път краеведите от Врачанско се събраха на своята регионална конференция с впечатляващото мото „Миналото на родния край е послание към бъдещето”. Десетки автори представиха своите интересни истории за хората, населените места и природните красоти на нашия край.

УЧИЛИЩНИ МЕДИИ 3 В 1

УЧИЛИЩНИ МЕДИИ 3 В 1

Единственото училище у нас , което издава свой вестник, има училищно радио и дори собствена телевизия е във Враца.Това е е стогодишната гимназия „Христо Ботев” , там учат повече от хиляда деца. 

БЛОКИРАНИ КОРАБИ ПО РЕКА ДУНАВ

БЛОКИРАНИ КОРАБИ ПО РЕКА ДУНАВ

Незапомнената суша свали нивото на река Дунав почти до кота нула и блокира корабоплаването. Плавателните съдове хвърлиха котва кой където свари и започна дългото чакане да се отвори водния път към Европа.

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez