*

НОВ ЦЕНТЪР ЗА НАСТАНЯВАНЕ НА ДЕЦА ЩЕ ИМА В БЕРКОВИЦА

|
НОВ ЦЕНТЪР ЗА НАСТАНЯВАНЕ НА ДЕЦА ЩЕ ИМА В БЕРКОВИЦА

Център за настаняване от семеен тип за деца с уврежданияще бъде изграден в Берковица. Агенцията за социално подпомагане ще осигури безвъзмездна помощ за разкриването на новата социална услуга. Средствата са над 179 000 лева, а срокът на изпълнение– 13 месеца.

Децата ще бъдат отглеждани в близка до семейната среда в рамките на Дома за деца и младежи с умствена изостаналост. За целта на застроена площ от 295 кв. м ще се обособят 6 стаи за по две деца с отделен вход. За тях ще се грижат социални и медицински работници, а финансирането на грижата ще е  делегирана от държавата дейност.

Това ще бъде вторият Център в Берковица след този, обособен на територията на Дома за деца, лишени от родителска грижа "Люба Тенева". Това превръща тези, и без това ощетени деца, в социално зависими от грижата на държавата. Целта е с новия тип грижа, те да получат повече практически умения за справяне с реалния живот и да бъдат самостоятелни. Очаква се скоро старите домове да бъдат премахнати. За Берковица разкриването на подобни социални услуги е от особено значение, тъй като градът под Ком е най-натоварен със социални заведения в област Монтана. 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez