*

НИКОЛАЙ КОЦЕВ С ОТВОРЕНО ПИСМО КЪМ ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ СТЕФАН КРАСИМИРОВ

|
НИКОЛАЙ КОЦЕВ С ОТВОРЕНО ПИСМО КЪМ ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ СТЕФАН КРАСИМИРОВ

Врачанският бизнесмен Николай Коцев излезе с отворено писмо към областния управител Стефан Красимиров. Поводът е прекратения договор за наем на имоти в местността Леденика. Коцев е категоричен, че действията на губернатора противоречат на закона и морала. 
„Едностранното ви властническо поведение е недопустимо“, категоричен е бизнесменът. 
Вижте позицията на Николай Коцев без редакторска намеса:

 

ОТВОРЕНО ПИСМО

от

Николай Коцев, наемател на хижа и ресторант „Леденика“ от 2008 г.

 

Уважаеми г-н Областен управител,

Представителят на Държавата, какъвто сте Вие, е служител на хората, които живеят в гр. Враца и останалите 122 населени места – села и градове, от областта. Пиша Ви тези редове с ясното съзнание, че ги адресирам към човек, който е призван да спазва законите в страната и да дава пример на останалите хора.

На 21 юни 2022 г. получих писмо от Вас за изземване на части от недвижими имоти в м. „Леденика“, за които твърдите, че държа без правно основание, като не представяте доказателства за това. В писмото си ми дадохте 7-дневен срок, за да изразя своето становище. Преди да изтече този срок, на 24 юни 2022 г., Вие отново предприехте действия срещу мен, като ми изпратихте предизвестие за едностранно прекратяване на сключените с Областния управител, след провеждане на търг, договори за наем на недвижими имоти, отново находящи се в м. „Леденика“.  

Изразявам своето учудване, че в 21 век е възможно добросъвестно да изпълняваш договори за наем, сключени с Държавата и те да бъдат прекратени, без виновно поведение от страна на наемателя и без да се посочва държавната нужда за това. Едностранното Ви властническо поведение е недопустимо когато става въпрос за договорни отношения със стопански субекти. 

Вие не потърсихте комуникация с мен, като наемател, за да обсъдим причините, довели до Вашето необяснимо поведение. В нормалния стопански оборот, когато е налице сключен договор за наем, страните по негоразговорят и обсъждат евентуално възникнали проблеми. Но Вие не постъпвате по този начин, забравяйки, че сте само и то временно представител на Държавата и нямате право на лично отношение към когото и да било. 

Това ме навежда над мисълта, че постъпвате така, както постъпи бившиятЗаместник-Областен управител на Враца от ДПС Борислав Банчев през 2013 г. Той иззе въпросния павилион и направи два конкурса, за да го спечели приближена до него фирма. Това „предприятие“ изкара малко повече от него на този пост - 1 година. След като се убеди че бленуваните печалби от там ги няма,напусна.

Уважаеми г-н Областен управител,

Наемател съм на комплекса от 2003 г. Практиката показва, че от 365 дни в годината, дните за реална дейност на този вид бизнес е между 80 и 100 дни, но през останалото време трябва да се влагат средства за поддръжка на имотите, за заплати и осигуровки на наетия персонал. Така се поддържа готовност за посрещнато на клиенти във всеки един момент – дори и извън активния сезон.

На тази длъжност Вие би следвало да правите всичко възможно, в рамките на компетенциите си, за стопанското развитие на региона и благосъстоянието на хората, но сприбързаните си и необмислени действия от последните дни, Вие давате ли си сметка, че ще оставите трима души безработни и ще лишите три семейства от доходи?

През изминалите 19 години съм инвестирал сериозни средства, за да поддържам наетите имоти, които приех в окаяно състояние. Без моята грижа, същите досега щяха да се разрушат като много други държавни имоти без стопанин. Всичко съм правил с надеждата, че така ще се върнем с общи усилия хубавите дни за Врачанския балкан. За справка можете да проверите, че няма успешен частен бизнес проект в района, а всички начинания в Балкана се финансират от ентусиасти като мен, които не печелят от това. Загубите се измерват в десетки хиляди лева.

Уважаеми г-н Областен управител,

Пиша Ви това отворено писмо, което изпращам и до медиите, защото във Ваше лице всички очакваха „промяната“ в отношението към бизнеса и хората да се случи. Но какво по-различно показахте от методите на действие на ДПС преди 9 години!? 

Очаквам с нетърпение да разбера кой е следващият наемател на обекта, каква е връзката му с Вас и защо толкова бърза. Запазвам си правото да информирам обществеността за новия морал в политиката и управлението на държавни имоти.

В заключение искам да Ви уверя, че нямам вина за това, че една политическа сила не Ви издигна за кандидат за кмет на последните местни избори в Мездра.

 

06.07.2022 г.                                                 С уважение:…………….

Враца                                                                                 /Н. Коцев/

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар