*

НЕЗАПОМНЕН ДЪЖД И ГРАДУШКА В МОНТАНА

|
НЕЗАПОМНЕН ДЪЖД И ГРАДУШКА В МОНТАНА

Незапомнената градушка, която потроши стъкла на автомобили, къщи и дървета е засегнала само Монтана и част от селата в община Бойчиновци, казаха от местната синоптична станция. За четвърт час се е излял над 18 литра дъжд. По-голямо количество валежи са измерени само в станцията в с. Бъзовец 20 л/кв м. с градушка колкото лешник. Без градушка е била бурята в районите на Берковица, Вършец, д-р Йосифово, Лехчево, Чипровци и Говежда. В Замфирово, Мърчево, Владимирово първо е паднал град, после е завалял и дъжд. В Мърчево и Владимирово пораженията са най-големи. Потрошени са керемиди, отнесени са част от покривите, съсипани са градини. Леден къс е счупил носа на мъж от Владимирово, който бил на полето по време на бурята. Рана на главата има и друг жител на селото, който пострадал, докато пазел две деца от ужасната градушка.

По данни на  спасители противоградови ракети са изстреляни  от всички площадки в района. Разбити са 12 градоносни облака,  дошли откъм Балкана. Те са обстрелвани до с. Благово. Когато стигнали  над къщите  разбиването им било прекратено. Около 17.05 ч. бурята преминала  над Монтана и облакът се насочил на изток. Преминал над селата в община Бойчиновци, където са потрошени стотици покриви на къщи.

В Монтана 220 души чистят улиците, засипани с листа и клони. Започна и миенето на улици, най-напред в центъра , по-късно и в другите райони. Над 20 сигнала за изкоренени дървета са подадени досега на тел. 112. Дървета са  паднали  върху три автомобила, пострадали хора няма Спасители са премахнали  опасно надвиснали клони на пътя Монтана – Лом, улица „Ал. Стамболийски”, в ЖК”Плиска” и ЖК”Изгрев”, парк „Огоста”, детска ясла в центъра на Монтана, търговската алея на общинския пазар.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez