*

НЕВИЖДАНИ МАНЕВРИ НА РУСКАТА АРМИЯ НА ОСТРОВ САХАЛИН /видео/

|

Руският президент Владимир Путин извърши проверка на най-големите военни учения в страната от времето на Съветския съюз, включващи около 160 000 войници, предаде Ройтерс. Маневрите в Далечния изток на Русия са част от усилията за засилване на военната мобилност и бойната готовност.
Заместник-министърът на отбраната Анатолий Антонов каза, че упражнението не е насочено срещу конкретна нация. Антонов заяви, че Русия е предупредила съседите си за упражненията и е предоставила подробна информация за Китай. "Мащабното военна упражнение от страна на руските въоръжени сили в Далечния изток не е "показване" на мускулите, а целят подобряване на бойна готовност на армията", допълни той.

Сравнително недалеч от района на учението са Курилските острови, към които Япония предявава териториарни претенции и нарича Северни територии.

Огромни армейски структури от Централния и Далегоизточния военни окръзи бяха вдигнати с внезапна тревога на 13 юли. Някои части и подразделения бяха прехвърлени на повече от 3000 километра. Российская газета описа тренировките като "най-интензивната проверка на бойната готовност в съвременната история на руската армия".

Общата численност на включените в ученията войски е повече от 160 000 военнослужещи, около 1000 танка и бронетехника, 130 самолета и вертолета, 70 бойни кораба. Руските военни учения се очаква да продължат в Далечния изток до 20 юли.

Руският президент Владимир Путин заяви, че Сахалин може да се превърна в енергиен център от световно ниво, и призова за продължаване на неговото развитие.

"Географското местоположение на Сахалин и установените връзки със страните от Азиатско-тихоокеанския регион са стабилни основи за създаването на енергиен център", подчерта той на конференция за развитието на региона. „По-нататъшното развитие на такъв център трябва да се придружава от въвеждането в експлоатация на нови мощности за обработка на хефт и газ, както и изграждането на модерни компании, работещи в нефтената, газовата и химическата промишленост, които ще работят не само за чужди пазари, но и за вътрешни нужди."

Президентът призова да се обърне специално внимание на разширяването на газопреносната мрежа в региона Сахалин. "Ресурсната база трябва да отговаря на изискванията на самия регион в пълна степен, като се гарантира стабилно и ефективно функциониране на местни фирми и комунални услуги", каза той.

Отделно от това, Путин обърна внимание на участниците на развитието на транспортната инфраструктура в Далечния изток на Русия. "Предлагам да обсъдим тази тема днес и начините за осигуряване на непрекъснат и безопасен транспорт между Сахалин, Курилските острови и Камчатка", каза той.


ОЩЕ ОТ "С/ЪС/ КОМЕНТАР"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez