*

Немска и италианска компании инвестират във Враца

|
Немска и италианска компании инвестират във Враца

На икономическия хоризонт на Враца се появиха нови инвеститори. Баварска компания, която произвеждаща обзавеждане за „BMW“ има интерес да разкрие цех в града. Това съобщи кметът Калин Каменов, който е разговарял с представители на фирмата. 

Намерението на предприемачите е в града под връх Вола да се произвежда, боядисва и лакира пластмасовата мебелировка на немските автомобили. „Намерението е в тези дейности да бъдат ангажирани 20 човека“, обясни Каменов. Потенциалните инвеститори са искали готов цех или хале, но след като градоначалникът ги е запознал със състоянието на базата в града, са се отказали от този вариант и са започнали да правят проучване за строителство. „Надявам се до началото на следващия месец да имаме обратна връзка от тях дали все още интересът им остава“, коментира кметът.

Шефката на бюрото по труда Маргарита Ангелова пък съобщи, че италиански предприемач вече е купил три халета във Враца. В тях ще се правят плочи за външна изолация по нова технология. В основното производство ще бъдат наети 38 работници с подходяща квалификация. Осем от тях ще са от регистрираните в борсата по труда.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez