*

НЕДОБРОСЪВЕСТНИ ГРАЖДАНИ ОТНОВО ПРЕВЪРНАХА В БУНИЩЕ ПАРКА В МЕЗДРА

|

Недобросъвестни граждани за пореден път превърнаха парка над гимназията в Мездра в бунище. Повсеместно в зелените площи, по пешеходните алеи, около пейките и на детската площадка са разхвърляни всевъзможни боклуци - пластмасови, стъклени, хартиени и алуминиеви. В това число бутилки от алкохол, кенчета от бира, картонени чашки за кафе, найлонови торбички, дори пластмасови бутилки за разсад и празни шишета от зехтин.

С твърди битови отпадъци е замъсен също полигонът за обучение на кучета, който се ползва от любителите на домашни любимци. А близо до него ясно личат следите от паленето на открит, въпреки че това е абсолютно забранено на обществени места, какъвто е градският парк.

На паркинга пред бившето лятно кино пък е изникнало огромно нерегламентирано сметище от строителни и битови отпадъци, включително домашен диван.

Днес служители на Общинско предприятие „Чистота“ събраха и извозиха с контейнери разхвърляните боклуци. Чрез използването на специализирана техника ще бъде премахнато и незаконното сметище западно от улица „Сердика“. Предстои да бъдат подрязани изсъхналите клони и премахнати падналите дърветата в района.

Колкото и да чисти обаче ОбП „Чистота“, каквито и глоби да налагат контролните органи, замърсяването на градския парк и на други обществени места явно ще продължи и занапред. Поне докато не се научим да пазим това, което имаме. А това се възпитава не само в училище, но преди всичко в семейството. И личният пример на родителите в това отношение е най-добрия. В противен случай сме обречени да тънем в мръсотия до шия.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez