*

НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ИНЖ. ПЕТЯ АВРАМОВА И КРАСЕН КРЪСТЕВ БЯХА ГОСТИ НА ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ НА ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ „ПОГЛЕДЕЦ”

|

Народните представители инж. Петя Аврамова и Красен Кръстев бяха гости на първото издание на фолклорен фестивал „Погледец” в село Челопек. В празника се включиха 17 самодейни състави от Северозападна България.

„За мен е изключително удоволствие да присъствам на първото издание на фолклорния фестивал „Погледец”, защото всички ние ще можем да се насладим на красотата на българските носии, на песните и танците, които сме съхранили през поколенията. Изключително радостно е за мен, че на тази сцена ще бъдат заедно деца, младежи и възрастни. Поздравявам и се прекланям пред всички самодейци, които отделят от времето си и дават своята енергия за запазването на българските обичаи и традиции. На всички участници и гости пожелавам да бъдат здрави и да се насладят на красотата на българския фолклор. Успех на първото издание на фестивала и нека той стане традиционен”, каза народният представител инж. Петя Аврамова.

Празникът бе открит от кмета на село Челопек Тихомир Тошев, който благодари на всички участници и гости и изрази увереност,  че фестивалът ще се превърна в традиция.

Гости на събитието в село Челопек бяха и областният управител Малина Николова, кметът на Враца Калин Каменов и кметове на села от общината.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez