*

НАПУСНА НИ АПОСТОЛЪТ НА СПОРТА В МЕЗДРА НАДЕЖДА ГАНЧЕВА

|

Напусна ни Апостолът на спорта в Мездра Надежда Ганчева

На 8 юли 2014 г. малко преди да навърши 77 годни почина Апостолът на спорта в Мездра Надежда Ганчева - дългогодишна учителка по физкултура, състезателка и треньорка по волейбол, хандбал, лека атлетика, спортна и художествена гимнастика, заслужила спортна деятелка и общественичка.

Напусна ни една изключително позитивна, добронамерена и жизнена личност, безрезервно отдадена до последния си дъх на голямата си любов към спорта и децата.

Община Мездра изказва най-искрени съболезнования на нейните близки, роднини и приятелки.    

Поклон пред светлата й памет!

Поклонението пред тленните останки на Надежда Ганчева ще се състои на 9 юли (сряда) от 10.00 часа в дома й на ул. „Ком” 17 в гр. Мездра. Погребението е от 11.00 ч. в градския гробищен парк.

---

Надежда Ганчева е родена на 18 юли 1837 г. във Враца. Завършва Техникума за физкултура и спорт „Васил Левски” в Пловдив.На младини е изявена състезателка по волейбол. От 1957 г. година свързва завинаги съдбата си с Мездра, където се омъжва.

От 1959 до 1992 г. е преподавател по физическо възпитание и спорт в мездренските училища. Дузина поколения деца са закърмени с нейната безгранична любов към спорта, десетки нейни възпитаници са изявени състезатели по хандбал, лека атлетика и художествена гимнастика във водещи български клубове и националните  отбори, а други се посвещават на учителската професия или стават треньори.

Носител на званието „Старши учител” с придобит клас квалификация. Отличник на Министерството на народната просвета. Заслужил деятел на ЦС на БСФС. Почетен гражданин на община Мездра за заслуги в сферата на образованието (1997 г.).        

 


ОЩЕ ОТ "СПОРТ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez