*

НАП И МВР, ПОД КООРДИНАЦИЯТА НА МЕЖДУВЕДОМСТВЕНИЯ ЦЕНТЪР НА ГДБОП, ПРОВЕРЯВАТ СКЛАДОВЕ И МАШИНИ ЗА ПРЕРАБОТКА НА ТЮТЮН

|
НАП И МВР, ПОД КООРДИНАЦИЯТА НА МЕЖДУВЕДОМСТВЕНИЯ ЦЕНТЪР НА ГДБОП, ПРОВЕРЯВАТ СКЛАДОВЕ И МАШИНИ ЗА ПРЕРАБОТКА НА ТЮТЮН

В продължение на изпълнявани съвместни мероприятия за контрол на движението на рискови стоки, Междуведомственият център на ГДБОП координира работата на екипите от Националната агенция за приходите и „Икономическа полиция“ към МВР, които започнаха последващи проверки в помещения на фирми, занимаващи се с ремонт и търговия на машини за производство и пакетиране на цигари. Целта е да се установи дали наличните в складовете и ремонтните бази машини, стоки, суровини и съоръжения, предназначени за производството в тютюневата промишленост, отговарят на данните, посочени в документите, подавани към НАП.

В хода на съвместните проверки, служители от дирекция „Контрол“ и звеното за фискален контрол в НАП са инспектирали складови помещения за съхранение и бази за ремонт на машини в районите на Пловдив и София. 

Данъчните инспектори са преброили на място машините и компонентите за тях, описали са ги, след което са сравнили наличните материални активи с вписаните в документите за внос и вътреобщностно придобиване, представени в НАП.

Проверяващите не са открили сериозни нарушения, като на една от фирмите е даден 7-дневен срок да представи допълнителни документи.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар