*

НАД 50% РАЗКРИВАЕМОСТ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД МВР ВРАЦА

|
НАД 50%  РАЗКРИВАЕМОСТ  НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА  НА  ТЕРИТОРИЯТА НА ОД МВР ВРАЦА

Директорът на ОД МВР Враца старши комисар Янко Янколов проведе брифинг с журналисти и ги запозна с работата на дирекцията за периода от встъпването му в длъжност, както и с конкретни резултати от последния месец.

           Отчетени бяха много добри резултати в основните направления в дейността на МВР:

-        противодействие на разпространението на наркотични вещества

-        съхраняване и разпространение на акцизни – тютюневи изделия и алкохол

-        превенция и противодействие на конвенционалните престъпления

В резултата на специализирани операции по линия „Наркотици“ са образувани 40 досъдебни производства и 15 бързи полицейски производства. Установени са 15 водачи на МПС, които са шофирали след употреба на наркотични вещества.

Старши комисар Янко Янколов акцентира върху факта, че работата по линия „Наркотици“ се осъществява приоритетно в районите на учебните завадения.

При работата за противодействие на разпространението на акцизни стоки, в периода април/май 2018г., са конфискувани близо 400 000 къса цигари, 830кг. тютюн, повече от 700 литра алкохол.

При работата с конвенционалната/криминална/ престъпност, са разкрити повече от 50% от регистрираните случаи на извършени престъпления.

Директорът на ОД МВР Враца заяви, че цялостната работата в дирекция няма кампаниен характер, а е основана на подробно разработени планове. В помощ на плануваните задачи са и резултатите от срещите на мобилни екипи от ОД МВР Враца, които по график посещават малките населени места, където се срещат с хората по места и с местните власти, а събраната информация прецизно се анализира в дирекцията.

В сектор „Пътна полиция“-Враца ще бъде създадена нова, по-добра организация за обслужване гражданите, с цел намаляване на времето за регистрация на автомобил или други услуги.

По отношение на работата на полицейските служители с гражданите, старши комисар Янколов сподели, че се предприемат мерки за превенция на корупционни или други практики, несъвместими с работата на служители от МВР.

При констатирани нарушения, гражданите могат да подават сигнали на тел: 02/ 982 222

 

 

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez