*

НАД 130 УЧЕНИ ЩЕ УЧАСТВАТ В ПЕТАТА БАЛКАНСКА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ „НАУКА – ОБРАЗОВАНИЕ – ИЗКУСТВО ПРЕЗ 21-ВИ ВЕК“

|
НАД 130 УЧЕНИ ЩЕ УЧАСТВАТ В ПЕТАТА БАЛКАНСКА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ „НАУКА – ОБРАЗОВАНИЕ – ИЗКУСТВО ПРЕЗ 21-ВИ ВЕК“

На 26 септември 2019 г. (четвъртък) от 10:30 ч. в Университетския център „Бачиново“ ще бъде открита петата балканска научна конференция „Наука – образование – изкуство през 21-ви век“, организирана от Съюза на учените в България – клон Благоевград. Съорганизатор на научния форум, посветен на 75-годишнината от създаването на Съюза на учените в България, е Югозападният университет „Неофит Рилски“. Конференцията се провежда под патронажа на ректора на университета проф. д-р Борислав Юруков.

         В двудневния форум ще вземат участие над 130 учени от различни държави – България, Северна Македония, Русия, Гърция, Кипър, Албания, Израел. Пленарни доклади ще представят проф. д.ф.н. Елена Николаевна Князева от Висшето училище по икономика в гр. Москва, Русия, проф.д.п.н. Яна Динкова Рашева-Мерджанова от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и доц. д-р Михаил Околийски – експерт в офиса на Световната здравна организация за България.

         В рамките на конференцията резултати от своите изследвания ще представят учени от различни области на научното познание: хуманитарни науки, педагогически науки, право и социални науки, природо-математически науки, икономика и туризъм, инженерни науки, изкуство, култура и медии, здравни науки и спорт.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez