*

МВР-ВРАЦА НА ШЕСТО МЯСТО ПО РАЗКРИВАЕМОСТ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА

|

През месец септември 2019 г., на територията на ОД МВР Враца са разкрити 57% от извършените престъпления, като  този показател  отрежда на дирекцията шесто място сред другите в страната. Данните бяха отчетени от старши комисар Янко Янколов на редовния месечен брифинг. Предпоставките за добрите резултати са превантивната дейност и засиленото полицейско присъствие в малките населени места, както и участието на сили от ЗУ „Жандармерия“ в някои от специализираните операции.  През отчетения месец са регистрирани 150 престъпления, установени са 44 лица извършили  престъпления през този период, и престъпления  с по-стара дата. Паралелно  с текущите си задължения, служителите на ОД МВР Враца вече работят по предварително изготвен план по подготовка  за провеждане на предстоящите избори за местна власт, каза още старши комисар Я.Янколов.

Превантивна работа в настоящия месец започнаха  служители на отдел „Охранителна полиция“, които заедно  с представители на други контролни институции ще извършват съвместни  проверки по Закона за лова и  опазване на дивеча. Началникът на отдел „Охранителна полиция“ комисар Цветан Захариев обяви, че във връзка с превенцията за ограничаване на разпространението на болестта Африканска чума по свинете, ловът ще се провежда при стриктно изпълнение на мерки за безопасност и дезинфекция. Служители на МВР ще осъществяват превантивен контрол на ловните дружинки  с цел за безопасност и недопускане на инциденти по време на лов.

Началникът на сектор Пътна полиция“ главен инспектор Иван Коцев изнесе данни за пътно-транспортния травматизъм, като обърна внимание, че зачестяват катастрофите по вина на водачи, които пренебрегват основни правила за движение по пътищата, което води   до тежки ПТП. Отбелязва се тенденция на увеличаване на катастрофи вследствие  не толкова на  висока скорост,  колкото с несъобразяване  с пътните знаци, маркировката, неправилно изпреварване,  незачитане на другите участници в движението.

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez