*

МУСТАФА КАРАДАЙЪ ВЪВ ВРАЦА: В КРИЗИСНИ ВРЕМЕНА ДПС ДЕЙСТВА ОТГОВОРНО. БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА ОТ КОАЛИЦИЯ

|
Зареждане на видео плеър...

В кризисни времена ние, ДПС, действаме сериозно и отговорно и адекватно. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща във Враца. Водач на листата на Движението е Цветан Енчев. В събитието участваха още евродепутатът от ДПС Искра Михайлова и социалният експерт д-р Хасан Адемов.

Карадайъ благодари на структурата на ДПС във Враца и на всички хора в областта за участието им в дарителската кампания в помощ на бедстващите съседи в Турция. Дълбок поклон, каза лидерът на Движението.

33 години ние, ДПС, доказваме, че можем да преодоляваме кризи, че можем да обединяваме антагонистични политически партии - СДС и БСП или БСП и НДСВ, за да решаваме проблемите на страната, категоричен бе Карадайъ. Той припомни, че след Ковид-19 и в резултат на войната в Украйна България се намира в серия от кризи, най-тежка от които е политическата.

Брюксел направи своето, задели средства за възстановяване на икономиките в ЕС, но къде сме ние? Това беше през 2020 година. Сега сме 2023-та. На какво ниво сме? Нула!”, възмути се лидерът на ДПС. И обясни: „Защото отново и отново хора, които пребивават във властта, не се занимават с проблемите на хората, а се опитват да решават икономическите интереси на конкретни хора, на едно лице.”, подчерта Мустафа Карадайъ.

Планът за възстановяване и устойчивост още е на трупчета. Другите държави вече отчитат изпълнението на своите планове, а ние още не сме договорили средствата, каза Карадайъ.

Основният проблем в момента е инфлацията. Обедняхме – и като граждани, и като държава. Кризата с инфлацията очаква адекватни политически решения. Преодоляването й може да стане само чрез инвестиции, заяви още той. И припомни: „Ние сме го правили, когато дойдохме на власт през 2001 година. Тогава имаше инфлация, имаше икономическа криза. Но всички помним, когато излизахме от властта през 2009 г., в каква ситуация бе България - най-добрите икономически показатели”.

Най-важно е да преодолеем кризата на кризите – политическата. Това може да стане само с диалог: между политическите партии, между парламентарните групи, за да има стабилно мнозинство в Народното събрание, което да излъчи редовен кабинет. Без диалог няма как да стане, защото народът ни е мъдър и заяви, че времето на еднопартийната власт отмина, заяви Карадайъ.

България в тези кризисни времена трябва да се управлява от коалиции, за да има взаимен контрол в управлението и за да има още един допълнителен контрол от опозицията към управлението, категоричен бе Карадайъ.

Той заяви, че очаква двама депутати от област Враца. Тук в Северозападна България липсва поминък. Ние трябва да го създадем. Трябва да задължим депутатите, които ще изберем от Враца, да поставят в новия парламент проблемите на хората като дневен ред на политиците, призова Мустафа Карадайъ.

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар