*

МОНТАНА В РАЗБИРАТЕЛСТВО С ГОЛЯМ КИТАЙСКИ ГРАД

|
МОНТАНА В РАЗБИРАТЕЛСТВО С ГОЛЯМ КИТАЙСКИ ГРАД

Монтана подписа меморандум за разбирателство  с град Инчуан, център на провинция в индустриално развитата част на Китай. Това е 12-ят чуждестранен партньор на общината, съобщи кметът Златко Живков след завръщането си от там.

Инчуан е град в северноцентрален автономен район с 2000 годишна история.  Той е традиционен търговски и административен център на провинция Нинся Хуей и е пример за това как се използват новите технологии в повечето сфери на  обществения живот. 

Кметът Живков сподели силното си впечатление от организацията на администрацията, реда, и технологичния напредък в китайския град.  Като  невероятно определи  разитието на хранително вкусовата промишленост, най-вече в производството на продукти от растението годжи бери, както и промотирането му на световния пазар.  Българите са посетили много предприятия от различни промишлени отрасли, сред които  фабрика за преработка на кашмир и изработване на дрехи от скъпата вълна. В друга шивашка фирма са наблюдавали изцяло дигиталнзирана технология за изработване на костюм от световен бранд за 30 минути.

Монтана ще отправи покана до новите си китайски партньори за гостуване по време на празника на града – деня на Свети дух на 28 май.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez