*

МОНТАНА ЩЕ ХАРЧИ 40 МЛН ЛВ ПРЕЗ 2018 Г.

|
МОНТАНА ЩЕ ХАРЧИ 40 МЛН ЛВ ПРЕЗ 2018 Г.

Бюджет от 40 млн лева подготвя за тази година община Монтана. „Изпълнението на приходната част ще е предизвикателство”, заяви на публичното обсъждане на бюджетната рамка  кметът Зл. Живков. 22 000 000 лв е държавната субсидия, 18 000 000 собствените приходи.  И през тази година ще продължи изпълнението на  проектите по „Градска среда”, ремонта на бул. „Хр. Ботев” , ул. „Индустриална”, сградата на гимназията, на 3 и 4 училище, на  седем читалища в селата на  общината, на православните храмове в Крапчене, Трифоново, Смоляновци и Долна Рикса. Предвидени са 460 000 лв за  изработка на иконостас и зографисването  на храма „Свети Дух” в Монтана. За новата черква  средства ще дойдат и от дарители, които вече са заявили желанието си да участват във финансирането.

„ Няма нищо сигурно, всичко зависи от изпълнението на бюджета”, подчерта кметът.

В поименния списък за капиталови разходи са включени: 50 000 за система  за  SMS  паркиране; 90 000 лв за зимно поддържане на общинските пътища; 380 000 лв за ремонт на водопровода и довършване на бул. „Х. Димитър”, частта  след ул. „Опълченска”; Със 240 000 лв  ще бъдат ремонтирани  5 съблекални в сградата на спортен комплекс „Огоста”. Обновяването им се налага, заради нови изисквания за условията при които могат да тренират деца.

Не се предвижда промяна в състава на администрацията, въпреки, че според кмета и председателя на Общинския съвет Иво Иванов работата ще е  доста повече.

344 000 лв са предвидени за издръжка на Общинския съвет, няма да има промяна в заплатите на кмета на общината, на председателя на Общ. Съвет,  както и на кметовете на 23-те села.

И през 2018 година общината ще подпомага дружествата на диабетиците и останалите сдружения  на хора с хронични заболявания, клубовете на пенсионерите, предвидени са и 25 000 лв за безплатни карти за пътуване по градските автобусни линии на хората над 70 годишна възраст от Монтана.

В Николово ще се строи сграда за кметството. 30 000 лв ще бъдат предвидени за купуване на сграда за читалището в с.  Горно Белотинци.

„Над 15 предложения и  докладни записки за целево финансиране на различни малки обекти в Монтана и общината са постъпили при подготовката на бюджета. Между тях: изграждане на подпорна стена на двора на ДГ №3 в ЖК”Плиска”, улично осветление и др. Всички предложения ще бъдат обсъдени детайлно на 22 януари, когато ще има заседание на Общинския съвет.

Окончателното гласуване на бюджет – 2018 ще е на 30 януари.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez